1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Втрата апетиту, втома і мігрені: як за допомогою магнію допомогти своєму організму
Втрата апетиту, втома і мігрені: як за допомогою магнію допомогти своєму організму

Втрата апетиту, втома і мігрені: як за допомогою магнію допомогти своєму організму

Дієтологи переконливо доводять, що магній є одним з найважливіших мінералів, які потрібні людині практично щодня. А поповнювати його запас можна легко з овочів та фруктів, які мають відповідний мінеральний склад.

Для людини добова норма магнію становить 420 міліграмів, причому недостатнє споживання магнію пов’язане з численними негативними наслідками для здоров’я. Серед них - гіпертонія, серцево-судинні захворювання, хвороба Альцгеймера та діабет ІІ типу, пише видання Eat This Not That.

Важливо пам’ятати про те, що ультраоброблені продукти, як правило, є поганими джерелами магнію,  що зменшує кількість, доступну для використання вашим тілом.

Водночас симптоми здоров’я, пов’язані з низьким споживанням магнію та дефіцитом магнію, також відомі як "гіпомагніємія", включають:

Почуття примхливого настрою, стресу, депресії або тривоги;

Дратівливість і збудження;

Головні болі мігрені;

Втома, млявість і низька енергія;

Втрата апетиту;

Слабкість.

Бобові продукти, які містять магній:

Чорна квасоля: містить 42 мг магнію (10% DV) на 1/2 склянки;

Соєве молоко : у ньому є 39 мг магнію (9% DV) на 1 склянку;

Квасоля: містить 35 мг магнію (8% DV) на 1/2 чашки;

Насіння, крупи та зернові культури з високим вмістом магнію

За словами дієтологів, найбільше поживних речовин і джерел магнію міститься у менш оброблених версіях. Адже очищення зерна і його обробка видаляє багаті поживних речовин, що суттєво знижує вміст магнію. Однак деякі рафіновані зерна (наприклад, оброблені пластівці для сніданку) можуть бути збагачені магнієм.

Насіння гарбуза (смажене): містить 156 мг магнію (37% DV) на 30 грамів;

Амарант (варений): насичений 80 мг магнію (19% DV) на 1/2 склянки;

Подрібнена пшенична крупа: має у собі 65 мг магнію (15% DV) на 1 склянку;

Вівсянка: містить 63 мг магнію (15% DV) на 1 чашку;

Кіноа (приготована): має у собі 59 мг магнію (14% DV) на 1/2 склянки;

Насіння льону (меленого): насичено 55 мг магнію (13% DV) на 2 столові ложки;

Цільнозерновий хліб: містить 48 мг магнію (11% DV) у 2 скибочках;

Коричневий рис (варений): має у собі 43 мг магнію (10% DV) на 1/2 склянки.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те найкращі джерела магнію.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом