"Розрив скоротився": Україна все ближче до подолання переваги ЗС РФ в артилерії, — ЗМІ
"Розрив скоротився": Україна все ближче до подолання переваги ЗС РФ в артилерії, — ЗМІ

"Розрив скоротився": Україна все ближче до подолання переваги ЗС РФ в артилерії, — ЗМІ

Російські окупанти втрачають артилерійську перевагу на фронті. Президент Володимир Зеленський обіцяв, що на показнику 1:3 Сили оборони зможуть "відтіснити росіян".

Росія поступово втрачає перевагу в артилерії на передовій. Різниця в кількості артударів окупантів та Сил оборони помітно скоротилася. Про це 26 червня повідомили у "РБК-Україна" з посиланням на джерело у Генеральному штабі ЗСУ.

"Розрив у пострілах на фронті між Україною та Росією скоротився з 1:7 до 1:3", — заявив неназваний співрозмовник журналістів.

Артилерійська перевага на війні в Україні: яка тенденція

У 2023 році військовий оглядач War Zone Стетсон Пей повідомляв, що українські артилеристи "грають у довгу" за перевагу у майбутньому. Він зазначав, що ЗС РФ не здатні ані придушити розрахунки Сил оборони, ані скласти конкуренцію за дальністю стрільби.

Під час пресконференції у лютому 2024 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що наприкінці 2023 року перевага окупантів в артилерії становила 1:12. Вже станом на лютий вона зменшилась до 1:7.

"Нам треба знову прийти до того, коли в нас були контрнаступальні дії, де ми йшли 1 до 1,5, 1 до 3. Тоді ми зможемо відтіснити росіян", — запевнив тоді український лідер.

У квітні український артилерист Владислав Сломінський у коментарі New York Times скаржився, що через затримку допомоги від США військові стикнулись з відчутним дефіцитом артилерійських боєприпасів. Однак перевага, за оцінкою аналітиків, на той момент вже становила 1:5.

У червні у коментарі Washington Post зменшення переваги ЗС РФ в артилерії підтвердив перший заступник голови Міноборони Іван Гаврилюк.

"Ми вже бачимо результати. На початку року артилерійська перевага Росії становила 7 до 1, а зараз вона знизилася до 5 до 1", — інформував він.

Нагадаємо, аналітики RUSI повідомили, що попри західні санкції Росія продовжує нарощувати військове виробництво та досі використовує іноземні компоненти.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом