Україна майже вичерпала квоту на експорт яєць до ЄС
Україна майже вичерпала квоту на експорт яєць до ЄС

Україна майже вичерпала квоту на експорт яєць до ЄС

Україна вичерпала цьогорічні квоти на експорт до Європейського Союзу цукру і вівса; майже вибрано квоту на експорт яєць.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства із посиланням на виконуючого обов’язки міністра Тараса Висоцького.

"Згідно з оновленими правилами безмитної та безковтної торгівлі з ЄС, встановлені квоти на шість товарних груп: овес, кукурудзу, крупи, м'ясо птиці, яйця, цукор. На цукор квота вже вичерпана. Також вибрана квота по вівсу - 2,4 тис. т. Майже вичерпана на яйця", - сказав Висоцький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він уточнив, що квота на експорт м’яса птиці - 137 тис. т, "а на кукурудзу досить велика – понад 11 млн т".

Як повідомлялось, із 5 червня запрацювали оновлені правила безмитної та безквотної торгівлі агропродукцією з ЄС, що діятимуть рік. На деякі агропродукти встановлені квоти з розрахунку середнього показника врожаю за другу половину 2021 року та 2022-2023 роки. Це стосується шести видів продукції: цукру, яєць, м'яса птиці, кукурудзи, крупи, меду.

На експорт цукру до ЄС квота на рівні 262 тис. т вже вичерпалася. Європейський Союз із 19 червня повернув мита в режимі найбільшого сприяння на овес з України через перевищення встановленої квоти - 4 тис.т.

Теги по теме
Украина Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом