В Україні пройшли перші змагання водійок вантажних автомобілів
В Україні пройшли перші змагання водійок вантажних автомобілів

В Україні пройшли перші змагання водійок вантажних автомобілів

Компанія “Сканія Україна” 24 червня провела перші в країні, а можливо й у світі, змагання водійок вантажних автомобілів – Scania Women Truck Driving Competition.

В змаганнях взяли участь найкращі учасниці, які пройшли навчання в рамках проєкту Reskilling Ukraine з лютого по червень 2024, всього 8 жінок, а саме: Катерина Туманова, Наталія Десятерик, Катерина Король, Ольга Онищук, Анна Яшна, Яна Захожа, Ірина Єрещенко та Юлія Степанова.

Змагання складалися з кількох етапів:
Кваліфікація. Тут було завдання «Перевірка перед рейсом» та вправа з маневрування «Комбо» (заїзд у «ворота» заднім ходом та маневрування у щільному просторі)

Півфінал. Пожежогасіння та надання першої медичної допомоги (інсценування дорожньо-транспортної пригоди).

У цьому завданні оцінювання медичної допомоги проводила компанія FAST Перша допомога і спецпідготовка, яка викладає курс з медичної допомоги в рамках проєкту Reskilling Ukraine.

Фінал. Вправа з маневрування Head2Head. Це коли суперниці починають вправу одночасно, перемогу отримує та, яка швидше зіб’є чотири червоні «Королі», при цьому сині повинні залишитись непохитними.

Всі учасниці показали високу майстерність та жагу до перемоги. Неможливо передати словами те, що відбувалося на майданчику. У результаті запеклого фінального поєдинку перемогу здобула Яна Захожа! Друге місце посіла Катерина Туманова, третє – Катерина Король!

Якщо хочете стати учасницею проєкту «Reskilling Ukraine» та здобути професію водійки вантажного автомобіля або автобусу, заходьте на сайт за посиланням і заповнюйте анкету. Зараз триває набір в осінні групи на курс OnTrack (водійка вантажного автомобіля).

Источник материала
Поделиться сюжетом