В Україні затвердили Державний стандарт нової соціальної послуги для ветеранів
В Україні затвердили Державний стандарт нової соціальної послуги для ветеранів

В Україні затвердили Державний стандарт нової соціальної послуги для ветеранів

В Україні затверджено Державний стандарт нової соціальної послуги - соціальна адаптація ветеранів та ветеранок війни та членів їхніх сімей.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

"Соціальна послуга передбачає два етапи, реалізація заходів програми соціального відновлення (перший етап) та індивідуальна адаптація (другий етап). Перший етап соціальної послуги проходить на базі рекреаційного закладу, де ветеран, ветеранка та члени їхніх родин відвідують групові та індивідуальні заходи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зі всією родиною працює команда фахівців, щоб напрацювати подальший план переходу до цивільного життя згідно з потребами та проблем родини. Також протягом тижня родина відновлює фізичне та ментальне здоров’я.

Другий етап передбачає індивідуальну соціальну адаптацію, яка проходитиме у громаді.

За словами заступника міністра Уляни Токарєвої, успішне пілотування послуги вже відбулося у Полтавській, Черкаській та Вінницькій областях. На наступний рік очікується, що на замовлення зазначеної послуги в бюджетах обласного та локального рівнів будуть передбачені відповідні кошти.

Як повідомлялося, Пенсійний фонд України разом з Міністерством у справах ветеранів реалізував експериментальний проєкт, який спрощує ветеранам війни, а також їхнім родинам процес звернення за житловою пільгою.

Источник материала
Поделиться сюжетом