1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський відповів на петицію щодо бронювання від мобіліаації для далекобійників
Зеленський відповів на петицію щодо бронювання від мобіліаації для далекобійників

Зеленський відповів на петицію щодо бронювання від мобіліаації для далекобійників

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію з проханням надати бронювання від мобілізації далекобійникам. Глава держави доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати питання.

Про це йдеться у відповіді Зеленського на петицію № 22/225442-еп під назвою "Додати до категорії осіб, що претендують на отримання броні від мобілізації, водіїв що здійснюють міжнародні пасажирські та вантажні перевезення". З моменту її оприлюднення 3 травня вона встигла набрати необхідні 25 тис. голосів.

Автором петиції вказаний Дмитро Карягін. Відповідь президента на неї було оприлюднено 25 червня.

У відповіді на петицію Зеленський подякуав "всім, хто долучився до використання такої форми взаємодії влади і суспільства, як електронна петиція, та висловив відповідну позицію".

Він додав, що в петиції порушено питання стосовно можливості внесення до списку осіб, що претендують на звільнення від мобілізації, водіїв, які здійснюють міжнародні пасажирські та вантажні перевезення та мають державну ліцензію на здійснення таких перевезень.

Зеленський також нагадав, що за Конституцією України захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього українського народу, а воєнний стан і загальну мобілізацію було оголошено у зв'язку з військовою агресією РФ проти України.

"Відтак питання звільнення від призову на військову службу під час мобілізації окремої категорії військовозобов'язаних може вирішуватися виключно законом", – йдеться у відповіді на петицію.

Також президент нагадав, що з 18 травня набрав чинності новий закон про мобілізацію, відповідно до якого "комплексно переглянуто" положення щодо категорій військовозобов'язаних, які не підлягають призову, та щодо порядку бронювання військовозобов'язаних.

"Зважаючи на викладене, а також те, що відповідно до частини 9 статті 4 та частини 2 статті 14 закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" організаційне керівництво мобілізаційною підготовкою і мобілізацією в Україні здійснюється Кабінетом міністрів України, а Міністерство оборони України через Генеральний штаб ЗСУ планує і здійснює управління заходами щодо мобілізації та демобілізації у ЗСУ і бере участь у проведенні мобілізації і демобілізації в інших військових формуваннях, я звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням опрацювати порушені в електронній петиції питання та про результати їх розгляду поінформувати автора", – заявив Зеленський.

Источник материала
Поделиться сюжетом