Зеленський провів нараду під час поїздки на Донбас
Зеленський провів нараду під час поїздки на Донбас

Зеленський провів нараду під час поїздки на Донбас


Головними темами наради стали будівництво фортифікацій, водопостачання та компенсації за житло.

Під час робочої поїздки у Донецьку область президент Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні. Про це його пресслужба у середу, 26 червня.

Під час наради глава держави офіційно представив нового командувача Об’єднаних сил ЗСУ Андрія Гнатова.

“Розумію, що це одна з найвідповідальніших місій, напевно, одна з найскладніших посад в армії, особливо в час війни. Тому я хочу побажати вам ефективної роботи, успіхів і, авжеж, перемоги – як результат відповідних дій. Дуже хочеться, щоб ви пам’ятали, що найголовніше – це наші люди, і робили все, щоб зберегти максимум особового складу”, – сказав Зеленський.

Він заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, начальника Донецької ОВА Вадима Філашкіна та начальника регіонального управління СБУ Олександра Надточія.

Так, Сирський доповів про ситуацію на лінії фронту в Донецькій області та на окремих напрямках на Харківщині, Луганщині, Запоріжжі й Херсонщині. Поінформував про перебіг комплектування бригад, динаміку надходження боєприпасів та їх витрати.

У свою чергу Філашкін розповів про добудову ліній оборони. За його словами, третя лінія фортифікацій, яку зводять цивільні, готова на 90%. Обласна влада допомагає військовим у будівництві другої лінії.

Тривають роботи з відновлення водопостачання Покровська, евакуація людей із прифронтових районів і підготовка до нового навчального року, який у цьому регіоні відбуватиметься в онлайн-режимі.

За підсумками наради Зеленський доручив урахувати збільшену потребу в дронах на Покровському напрямку при розподілі БпЛА між різними ділянками фронту, а також спростити процедуру видачі документів, що засвідчують руйнування житла у прифронтових районах.

Раніше у середу стало відомо, що Володимир Зеленський прибув у Донецьку область і зустрівся з військовими. За результатами поїздки глава держави пообіцяв провесту серйозну розмову з окремими урядовцями в Києві.



Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Донбасс Видео Донецкая область Строительство
Источник материала
loader
loader