30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
CATL успішно випробувала 4-тонний електричний літак з передовою акумуляторною технологією
CATL успішно випробувала 4-тонний електричний літак з передовою акумуляторною технологією

CATL успішно випробувала 4-тонний електричний літак з передовою акумуляторною технологією

У квітні на Шанхайському автосалоні компанія CATL представила свою нову конденсовану батарею, яка демонструє вражаючу щільність енергії до 500 Вт-год/кг на елемент. Ця інновація обіцяє зробити революцію в електрифікації пасажирських літаків.

Працюючи у співпраці з Китайською корпорацією комерційних літаків (COMAC), минулого літа CATL створила авіаційний підрозділ для проєктування і розробки цивільних літаків і компонентів, включаючи двигуни і пропелери.

Випробування електролітака

Нещодавній успішний випробувальний політ 4-тонного електричного літака демонструє швидкий прогрес CATL. Голова компанії Робін (Зенг) Юцін (Robin Yuqin) оголосив про плани запустити 8-тонний комерційний електричний літак з дальністю польоту 2000-3000 км до 2027 або 2028 року.

Він підтвердив, що цей літак буде використовувати нову батарею високої щільності CATL, що робить його життєздатним для далеких перельотів і придатним для приватних і бізнес-джетів.

Про автівки не забули

Крім авіації, CATL вдосконалює свої акумуляторні технології, розробляючи натрій-іонні акумулятори наступного покоління. Ці батареї обіцяють нижчу вартість, довший термін служби та покращену продуктивність при низьких температурах, і потенційно можуть бути випущені на ринок вже наступного року. За словами Зенга, ці нові батареї вже досягли 7 балів за шкалою продуктивності CATL від 1 до 10.

За даними південнокорейської дослідницької компанії SNE Research, CATL продовжує лідирувати на ринку акумуляторів для електромобілів, на її частку припадає понад 37% ринку за перші чотири місяці 2024 року.

Щоб підтримувати своє зростання, CATL планує розширити свою глобальну присутність двома додатковими закордонними заводами на додаток до шести вже запланованих у Німеччині, Таїланді, Угорщині, Індонезії та двох у США у партнерстві з Ford і Tesla.

Теги по теме
Техно
Источник материала
Поделиться сюжетом