30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Комарі не підлетять на кілометр: топ-5 найкращих засобів від комах влітку
Комарі не підлетять на кілометр: топ-5 найкращих засобів від комах влітку

Комарі не підлетять на кілометр: топ-5 найкращих засобів від комах влітку

Комарі, можуть заполонити будинки влітку, особливо в теплу погоду. Вони можуть бути неймовірно надокучливими, але є багато способів їх відлякати.

Комарічасто потрапляють до будинку в пошуках теплого, темного місця з великою кількістю вологи, наприклад, кухні, ванної кімнати або пральні.

На щастя, є кілька способів повністю відлякати їх, незалежно від того, чи перебуваєте ви в саду, чи в будинку.

Кріс Боннетт, засновник сайту GardeningExpress.co.uk, каже, що існують прості і дуже ефективні способи відлякування комах.

"Важливо тримати їжу накритою, а приміщення чистими, щоб запобігти появі комах із запахом їжі. Багато з цих прийомів передбачають використання звичайних предметів побуту, рослин і продуктів харчування, і всі вони є чудовою альтернативою хімічним спреям від комах", - зазначив він.

1. Рослини

Існує кілька рослин, які можна посадити як всередині будинку, так і зовні, щоб відлякувати комарів.

Це такі рослини, як лаванда, хризантеми, чорнобривці та лимонник.

За словами експерта, комарі "ненавидять" ці рослини через сильні запахи, яких вони будуть уникати.

2. Свічки

"Відомо, що олія цитронели відлякує комах, тому запаліть кілька свічок з цитронелою. Вони не тільки відлякують комах, але й створюють затишну атмосферу та виділяють ароматний запах", сказав Кріс.

Більше того, подібно до рослин, їх можна використовувати як всередині, так і зовні будинку, хоча літніми вечорами вони частіше зустрічаються в саду.

3. Звести до мінімуму запахи їжі

Люди повинні стежити за тим, щоб прибирати залишки їжі та розлиті рідини, а також регулярно спорожняти кухонні відра.

Комарів та інших шкідників приваблює будь-яка їжа на кухні, оскільки вважається, що вони люблять продукти, багаті на калій, а також солоні закуски.

Будь-які продукти на кухні повинні бути накриті, поки вони не будуть готові до подачі на стіл, або правильно зберігатися в холодильнику.

4. Використання продуктів

"Певні продукти харчування насправді можуть допомогти відлякати комах, тому не соромтеся залишати їх, щоб утримати комах подалі, виділяючи характерний запах, який ненавидять клопи. До таких продуктів належать часник, цибуля, лимони та грейпфрути, які можна розкласти на тарілках і розставити по всій ділянці, щоб комахи трималися подалі", - вказує експерт.

5. Трави

За словами експерта, якщо висадити трави в саду, а також на кухонному підвіконні, це означає, що "комахи не наблизяться до ваших страв" під час готування або прийому їжі.

Це шавлія, розмарин, базилік та цибуля-цибуля, які знову ж таки відлякують комарів завдяки своїм сильним запахам.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом