30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Матері загиблих в Україні американських військових розповіли ЗМІ історії своїх синів
Матері загиблих в Україні американських військових розповіли ЗМІ історії своїх синів

Матері загиблих в Україні американських військових розповіли ЗМІ історії своїх синів

Матері загиблих на фронті в Україні американських військових розповіли історії своїх синів та пояснили, чому вони вирішили воювати за Україну.

Як передає Укрінформ, відповідну публікацію оприлюднило видання Newsweek.

"Україна не хотіла війни. Війна обрушилася на них (українців – ред.) не з їхньої вини. Це просто несправедливо, ненормально – чути про дітей, які зникають безвісти, сім’ї, які руйнуються", – сказала Террі Лоуренс, чий син Ленс загинув на війні.

"Ми не хотіли, щоб історії наших дітей були забуті", – додала Карла Веббер. Її син Ендрю Веббер також загинув за Україну, хоч його рідний дім за океаном – у штаті Вашингтон (США).

Обидва загиблі американські добровольці були старшими розвідниками 59-ї окремої мотопіхотної бригади. У липні 2023 року росіяни захопили їхні позиції. Воїни прикривали вогнем відступ своїх побратимів.

"Ендрю був людиною, яка завжди робила правильні речі, навіть якщо це було дуже важко. Ми, мами, – разом з іншими матерями в Україні. Я знаю про втрату та спустошення", – сказала його мати.

Як зазначається у публікації, Ендрю Веббер любив книги та завжди цікавився військовими справами. У 2005 році він закінчив Військову академію США Вест-Пойнт, пройшов місії в Іраку та двічі в Афганістані. Після повернення він одружився, здобув ступінь доктора права та мріяв про комфортне майбутнє. Але потім РФ вторглася в Україну.

"Він сказав: "Я піду і перевірю, що там відбувається". Таким був Енді. Я маю на увазі, що він просто бачив проблему, вирішував її, працював і не стояв осторонь. Він терпіти не міг несправедливості", – зазначила його мати.

Ленс Лоуренс зі штату Огайо був кваліфікованим теслею та будівельником, але водночас і ветераном морської піхоти, який знав, як поводитися з кулеметами та мінометами. "Коли йому було 10 років, люди приходили в місто на авіашоу, і він дізнавався більше про літаки, всю їхню "біографію", які в них боєприпаси, якщо вони брали участь у війні. І люди запитували: "Звідки ваш 10-річний син знає ці речі?". Просто він читав книжки та запам'ятовував всю цю інформацію", – розповіла мати бійця Террі.

За словами жінки, війну в Україні її син сприймав як боротьбу з несправедливістю. "Ми знаємо про ризики, і він теж, але для нього це було того варте. Це краще, ніж сидіти вдома і шкодувати, що не відстоювали те, що правильно", – сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 стало відомо про смерть колишнього офіцера Сил оборони Естонії Іво Юрака, який загинув унаслідок артилерійського обстрілу під Бахмутом на Донеччині.

У вересні минулого року під час атаки російського безпілотника поблизу міста Лиман на Донеччині загинув естонський доброволець Танель Кріггуль.

Фото ілюстративне

Теги по теме
США война
Источник материала
Поделиться сюжетом