30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроєкт, який обмежує права ЛГБТ
Парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроєкт, який обмежує права ЛГБТ

Парламент Грузії схвалив у першому читанні законопроєкт, який обмежує права ЛГБТ

Грузинський парламент у четвер схвалив в першому читанні законопроєкт «Про сімейні цінності й захист неповнолітніх» та поправки до 18 законів, які обмежують права ЛГБТ-спільноти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Зазначається, що правляча партія «Грузинська мрія» планує схвалити законопроєкти у другому і третьому читанні під час осінньої сесії, що відкриється у вересні, незадовго до проведення парламентських виборів 26 жовтня.

Як пише News Georgia, законопроєкт «Про сімейні цінності й захист неповнолітніх» разом із поправками до інших законів підтримали 78 депутатів парламенту Грузії.

Опозиція у розгляді законопроєктута голосуванні участі не брала. Члени парламентської більшості звинуватили своїх опонентів у «підтримці ЛГБТ-пропаганди».

Пакетом законопроєктів передбачено заборону на «реєстрацію альтернативного шлюбного союзу», усиновлення дитини негетеросексуальними особами, проведення хірургічних операцій зі зміни статі, «ЛГБТ-пропаганду» у секторі освіти та у ЗМІ і проведення зборів чи маніфестацій з метою популяризації одностатевих шлюбів тощо.

Ініціатива передбачає, зокрема, заборону на показ одностатевих інтимних сцен, сцен інцесту у телеефірі та кінотеатрах.

Як повідомлялося, владна партія «Грузинська мрія» внесла до парламенту пакет законопроєктів, що обмежує права ЛГБТ-спільноти. Він включає проєкт закону «Про сімейні цінності й захист неповнолітніх» та поправки ще до 18 законів.

Юридичний комітет парламенту Грузії 20 червня підтримав законопроєкт у першому читанні.

27 червня Венеційська комісія Ради Європи у своєму висновку розкритикувалаініційований більшістю парламенту Грузії законопроєкт, який обмежує права ЛГБТ-спільноти.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом