30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Всього за 20 хвилин: простий лайфхак, щоб всі черв'яки вилізли з вишень та черешень
Всього за 20 хвилин: простий лайфхак, щоб всі черв'яки вилізли з вишень та черешень

Всього за 20 хвилин: простий лайфхак, щоб всі черв'яки вилізли з вишень та черешень

Черв'яки у вишнях та черешнях – це неприємна проблема, з якою, на жаль, доводилося зіштовхуватися чи не всім любителям ягід. Та шкідників можна позбутися в рази простіше, ніж ви думали.

Що робити з червивою черешнею

Якщо ви виявили, що у ягодах дуже багато черв'яків, панікувати не варто. Перш за все, потрібно з'ясувати джерело проблеми й вжити заходів, аби її усунути назавжди.

  • Огляньте дерева. Передивіться, чи немає на ваших вишнях та черешнях ознак зараження: наприклад, пошкоджених плодів чи наявності невеликих отворів на ягодах.
  • Зберіть заражені плоди. Всі червиві ягоди потрібно видалити з дерева, аби запобігти поширенню шкідника на здорові плоди.
  • Обробка дерев. Для того, аби позбутися шкідників, можна використати народні засоби для обробки дерев. Непоганим варіантом може стати розчин мила чи настій часнику.


Черв'яків на дереві можна позбутися / Фото Pexels

Як прибрати черв'яків з ягід

Якщо ви вже тримаєте на руках червиву вишню чи черешню, викидати її зовсім необов'язково. Натомість ви можете примусити черв'яків покинути уподобане місце. І для цього можна використати три надійні способи.

Добре працює сольовий розчин, для якого потрібно розвести столову ложку солі на літр води. Покладіть у нього ягоди та залиште на 15 – 20 хвилин. Сіль примусить черв'яків покинути ягоди дуже швидко.

Холодна вода також може спрацювати, адже температурний шок не піде на користь шкідникам. Вам потрібно замочити черешню у холодній воді на пів години.

Ще один спосіб, який займає найбільше часу – це морозильна камера. Якщо ви покладете ягоди туди на кілька годин, черв'яки загинуть, і їх буде дуже легко видалити перед вживанням ягід.

Источник материала
Поделиться сюжетом