30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
10 налаштувань в Android, які потрібно змінити, щоб смартфон працював довше
10 налаштувань в Android, які потрібно змінити, щоб смартфон працював довше

10 налаштувань в Android, які потрібно змінити, щоб смартфон працював довше

Сайт ZDNet опублікував кілька порад, які дозволять продовжити час автономної роботи Android-смартфону. Потрібно зайти в налаштування і змінити кілька опцій, після чого вам набагато рідше доведеться заряджати пристрій.

Відключіть Always-on-Display

Зручно та красиво, коли на екрані смартфона весь час відображається годинник та якась інша інформація. Але ця функція зазвичай з’їдає 1-2% заряду на годину, тому є сенс відключити її, особливо якщо ви не так часто дивитеся на вимкнений екран.

Увімкніть режим Battery Care або Adaptive Battery

Ця функція дозволяє смартфону автоматично знижувати продуктивність та обмежувати фонові процеси в ті моменти, коли це доцільно. В результаті знижується навантаження на акумулятор, і енергія витрачається повільніше.

Увімкніть темний режим

На смартфонах з IPS-екранами це робити безглуздо, але якщо у вашого апарату OLED це мастхев. Одна з головних особливостей OLED полягає в тому, що чорний колір на екрані не вимагає підсвічування, пікселі просто вимикаються та не витрачають енергію. Темний режим (а ще краще повністю чорний) розумно включити не тільки в операційній системі, але і в додатках, які підтримують його.

Навчіться налаштувати яскравість

Зменшуйте яскравість екрана, коли це доцільно (наприклад, якщо гортаєте новини в соцмережах перед сном). Це можна робити слайдером, який з’являється, якщо потягнути шторку повідомлень вниз. Також є сенс зменшити період неактивності, після якого екран вимикається. Якщо ви відійдете смартфона з увімкненим екраном і затримаєтеся, через кілька хвилин екран вимкнеться і перестане витрачати заряд.

Видаліть облікові записи

Програми, в яких виконано вхід до облікового запису, синхронізують набагато більше тих, у які ви не залогінювались. Зрозуміло, це призводить до надмірного витрачання енергії. Зайдіть у розділ з акаунтами в налаштуваннях і подивіться, які з них зайві, або видаліть програми, або розлогіся. Те ж саме стосується облікових записів Google, якщо на смартфоні їх кілька — залиште тільки ті, якими ви користуєтеся.

Вимкніть вібровідгук та звуки кнопок

Приємно, коли смартфон вібрує та видає звуки від будь-яких дій з ним (наприклад, при наборі тексту), але це знову ж таки зжирає енергію. Відключіть відгук на натискання в системних налаштуваннях або в налаштуваннях клавіатури, через якийсь час ви звикнете набирати текст безшумно (і оточуючі мовчки скажуть вам спасибі).

Позбавтеся зайвих повідомлень

Здається, що повідомлення не повинні впливати на автономність, але це не так. Щоразу, коли надходить повідомлення, смартфон вібрує, видає звук, його екран вмикається – на все це витрачається енергія. Можна залишити повідомлення лише від тих програм, які надсилають щось корисно, а в інших відключити. Коли прийде чергове повідомлення, відкрийте шторку, натисніть на повідомлення пальцем і виберіть опцію вимкнення. Деякі програми дозволяють вибирати тип повідомлень, які надсилатимуться (наприклад, реклама, рекомендації, повідомлення в чатах, статуси доставки тощо).

Відключіть голосовий помічник

Смартфон знаходиться в постійному очікуванні голосової команди «Гей, Гугл», а це означає, що його мікрофон постійно увімкнений та споживає електрику. Зайдіть в налаштування Google Assistant і вимкніть цю фічу.

Зменште роздільну здатність та частоту оновлення

Деякі смартфони дозволяють зменшити роздільну здатність екрана та частоту оновлення. У багатьох випадках найвища роздільна здатність і найбільша частота надмірні, і якщо можна знизити їх без особливої ​​шкоди для комфорту, краще це зробити.

Вимкніть модулі бездротового зв’язку, що не використовуються

Модулі Bluetooth, NFC, Wi-Fi, мобільного інтернету та геолокації споживають енергію. Коли вони не потрібні, можна вимкнути їх — поштучно чи всі разом, перевівши смартфон у режим польоту (значок літака у шторці). Також можна налаштувати перехід смартфона в режим “Не турбувати” за розкладом або його повне автоматичне відключення на ніч – у цьому випадку вас ще й не турбуватимуть повідомлення, повідомлення та дзвінки.

Источник материала
Поделиться сюжетом