30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Авіація РФ завдала удару по прифронтовому Невському на Луганщині
Авіація РФ завдала удару по прифронтовому Невському на Луганщині

Авіація РФ завдала удару по прифронтовому Невському на Луганщині

Російська армія завдала удару з авівації по прифронтовому Невському Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

"По прифронтовому Невському окупантами завдані удари з реактивних систем залпового вогню та авіації. По деокупованих нами населених пунктах загарбники б’ють постійно. Макіївка, Стельмахівка, Куземівка і Невське минулої доби потерпали від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів понад 100 разів. Місцеві жителі, на жаль, вже звикли до складної безпекової ситуації навколо", - заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, 18 разів росіяни атакувалина Куп’янському та Лиманському напрямках, зокрема в районах Стельмахівки, Андріївки, Невського, Макіївки.

Сили оборони здійснюють заходи з посилення рубежів і недопущення просування армії РФ.

Як зазначає обладміністрація, так звана "народна рада ЛНР" ухвалила закон, згідно з яким місцеві колаборанти - службовці силових відомств та працівники соціальної сфери - у пріоритетному порядку претендуватимуть на безгосподарні житлові приміщення, "саме те житло, яке окупаційна влада наразі "націоналізує". Шукає порожні квартири луганчан, які евакуювалися і не повернуться упродовж 30 діб задля його переоформлення".

В ОДА також повідомляють, що при в’їзді до Рубіжного загарбники ретельно перевіряють цивільне населення, і "час від часу ці "безпекові заходи" перетворюються на показові. Рубіжани зазначають, що у такі моменти очікувати можна по п’ять годин".

Як повідомляв Укрінформ, у школах тимчасово захопленої частини Луганської області з 1 вересня працюватимуть 13 вчителів з Росії.

Теги по теме
война Луганщина
Источник материала
Поделиться сюжетом