30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи всім можна їсти бобові: чим вони небезпечні
Чи всім можна їсти бобові: чим вони небезпечні

Чи всім можна їсти бобові: чим вони небезпечні

Бобові варто додати до раціону через їхню користь. Ці продукти забезпечують клітковину, білок та інші вітаміни й мінерали. Ба більше, поживні речовини в бобових повʼязані з декількома перевагами для здоровʼя, йдеться про зниження ризику деяких видів раку, серцевих та інших хронічних захворювань.

Про це повідомили в health. Загалом до бобових належать різні види квасолі, боби "фава", "пінто", соя, горох тощо.

Попри неймовірну користь, бобові можуть бути шкідливими для деяких людей. Зокрема, їхнє споживання може призвести до появи певних побічних ефектів.

Ризики споживання бобових

Бобові безпечні у помірних кількостях, проте вони мають дуже високий вміст клітковини, а тому можуть викликати здуття живота та гази в деяких людей. У бобових містять певні вуглеводи, які погано засвоюються травною системою. Йдеться про ферментовані олігосахариди, дисахариди, моносахариди та поліоли (FODMAP).

Так, деякі люди можуть відчувати гази, мати діарею та здуття живота при споживанні надмірної кількості бобових. Лікарі рекомендують повільно збільшувати споживання клітковини, аби організм звик до неї.

Попри чутливість до FODMAP, люди можуть споживати бобові, проте в невеликих порціях.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому після газованої води хочеться їсти.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом