30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Google Translate отримує підтримку понад 110 нових мов
Google Translate отримує підтримку понад 110 нових мов

Google Translate отримує підтримку понад 110 нових мов

Google додає підтримку 110 нових мов до Google Translate, оголосила компанія в четвер. Раніше Google Translate підтримував 133 мови, тому це розширення — яке, за словами компанії, є найбільшим за всю історію — знаменує значний стрибок.

Мовна модель Google PaLM 2 AI допомогла Translate вивчити ці нові мови. Особливо добре було вивчати ті мови, які були пов’язані одна з одною, наприклад мови, «близькі до хінді, як-от авадхі та марваді, і французькі креольські, як-от сейшельська креольська та маврикійська креольська», — каже Ісаак Касвелл із Google у дописі в блозі .

Список мов, що нещодавно підтримується в Translate, включає кантонську, яка «тривалий час була однією з найбільш затребуваних мов для Google Translate», — каже Касвелл. «Оскільки кантонська мова часто збігається з мандаринською в письмі, знайти дані та навчити моделі складно». Касвелл також каже, що «приблизно чверть нових мов походить з Африки».

Більшістю нових мов розмовляє принаймні один мільйон людей, розповідає Касвелл в інтерв’ю The Verge , тоді як «декількома» розмовляють сотні мільйонів людей.

Источник материала
Поделиться сюжетом