30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як позбутися бліх у будинку: народні засоби, які завжди є під рукою
Як позбутися бліх у будинку: народні засоби, які завжди є під рукою

Як позбутися бліх у будинку: народні засоби, які завжди є під рукою

Блохи можуть принести немало клопоту домовласникам. Ці маленькі кровопивці паразитують на домашніх вихованцях, а іноді кусають господарів будинку.

Мешканці приватних будинків, квартир, а також власники домашніх тварин часто стикаються з неприємним сусідством у вигляді бліх. Позбутися дрібних паразитів важко, особливо якщо застосовувати невідповідні засоби, які тільки стимулюють імунітет комах. Тому ми зібрали кілька корисних порад, які допоможуть позбутися бліх у будинку.

Що робити якщо в будинку завелися блохи

Якщо у вас з’явились небажані сусіди, то найперше потрібно провести генеральне прибирання. Ось кілька базових правил:

Як позбутися бліх у будинку народними засобами

Блохи дуже швидко розмножуються, тому однієї пляшки спеціального хімічного препарату може бути недостатньо для виведення комах з оселі. Тому не варто забувати про народні засоби, якими можна ефективно вивести бліх з будинку.

Цитрусова цедра. Блохи не люблять різких запахів, тож цитрусові стануть у пригоді під час боротьби зі шкідниками. Шкірку апельсина, лимона або мандарина слід розкласти у місця виявлення паразитів.

Сіль. Її слід розсипати на підлозі та меблевих покриттях. Сіль має вбивчий вплив на цих паразитів. Коли кристали солі потрапляють на панцир блохи, то роз’їдають його. Після чого комаха помирає. Сіль варто залишити на добу, а потім ретельно зібрати та провести вологе прибирання.

Ефірні олії. Паразитів відлякує різкий запах евкаліпту, м’яти, гвоздики. Тож варто обробити поверхні ефірною олією.

Дігтярне мило. Мило необхідно натерти та розвести у гарячій воді. Отриманим розчином помийте підлогу, двері, меблі.

Оцет. Досить обробити підлогу і всі поверхні у будинку сильно концентрованим розчином оцту та води. Така суміш вб’є паразитів та унеможливить їхню появу.

Який запах вбиває бліх

Аромати перцевої м'яти, гвоздики, меліси, чайного дерева, ялівцю та чебрецю становлять загрозу для життя комах.

Дивіться відео, чого дуже сильно бояться блохи:

Чим небезпечні блохи?

Блохи — ряд паразитичних комах. Дрібні за розміром — 1-6 мм. Їхні укуси відрізняються хворобливістю, викликають сильне свербіння, місцеве роздратування. В окремих випадках можуть спричинити тяжкі алергічні реакції. Але найбільшу небезпеку становлять хвороби, які здатні переносити блохи: гепатит, сальмонельоз, енцефаліт, деякі форми туберкульозу, бруцельоз.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом