30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як зробити, щоб скалка вийшла сама - лайфхак врятує ваше здоров'я
Як зробити, щоб скалка вийшла сама - лайфхак врятує ваше здоров'я

Як зробити, щоб скалка вийшла сама - лайфхак врятує ваше здоров'я

Коли під шкіру залазить скалка - це завжди неприємно і боляче, тому потрібно чим скоріш її дістати. Але важливо це зробити правильно.

Скалка - завжди неприємна "знахідка" під шкірою на пальці, руці, нозі, п'яті чи під нігтем. При чому, багато хто думає, що нею може бути лише дерев'яна тріска. Насправді ж скалка - це і металева стружка, шматочок скла, шипи, голки рослин та багато іншого.

Американка Челсі Бітті порвала TikTok найпростішим способом дістати глибоку скалку з ноги. У її випадку в неприємність потрапив син, однак Челсі не розгубилась. Спершу вона зробила у мисці ванночку з теплою водою і милом, щоб розпарити ногу. Потім дістала новий шприц без голки і поштовхом повітря витиснула скалку.

Як зробити, щоб скалка вийшла сама

Окрім прямого втручання в процес витягання скалки, є спосіб, при якому вона вийде самостійно. Для цього потрібно змішати чайну ложку соди та чайну ложку води. Кашу, що утворилася, накладіть на рану і зафіксуйте пластирем на 4-5 годин. Тоді шкіра стане м'якшою і скалка вийде сама.

Дивіться відео, як легко позбутися скалки на нозі:

Чим намазати, щоб скалка вийшла

Ще один варіант дістати скалку - намастити рану іхтіоловою маззю, поверх закріпивши пластирем. Після 12 годин очікування можете зняти пластир і побачите, що скалка залишилася на ньому.

Як витягнути скалку, якщо вона дуже глибоко

У випадку, якщо скалка пішла під шкіру і ви її не бачите, спробуйте зробити компрес - на рану потрібно нанести Левомеколь або мазь Вишневського і залишити на 6-7 годин. Завдяки цьому методу скалка має вийти з рани разом з гноєм.

Як витягнути скалку з-під нігтя в домашніх умовах

У такій ситуації потрібно застосувати продезінфіковану голку. Її гострий кінець неглибоко введіть в те місце, куди увійшла скалка і поступово підіймайте шкіру так, що розкрити її прямо над скалкою. Коли вам вдасться це зробити, розтягніть її так, щоб можна було витягнути скалку цілком. Останнім етапом потрібно кінцем голки підчепити скалку й акуратно виштовхнути.

Що буде, якщо не витягнути скалку з пальця

Якщо не брати до уваги сильні болючі відчуття, то скалка окрім того може призвести до серйозного нагноєння. Тому, якщо ви не видалите скалку протягом перших 6 годин, може виникнути запалення. Постає питання - а що робити, якщо не можу дістати скалку? Все просто, потрібно одразу звертатися до лікаря.

Хто така Челсі Бітті?

Челсі Бітті - американка, що веде TikTok-сторінку і розповідає про своє життя, сина та корисні лайфхаки. Зокрема, її відео про допомогу з видалення скалки залетіло на майже 7 мільйонів переглядів.

Інші корисні лайфхаки тут:

Источник материала
Поделиться сюжетом