30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЄС екстрено вводить мита на імпорт з України ще двох видів агропродукції
ЄС екстрено вводить мита на імпорт з України ще двох видів агропродукції

ЄС екстрено вводить мита на імпорт з України ще двох видів агропродукції

З п’ятниці, 28 червня, Євросоюз має намір слідом за вівсом затвердити відновлення тарифів на імпорт українського цукру та яєць. Про це повідомляє Уніан, пише agronews.ua.

Вони становитимуть 419 євро за тонну білого цукру і 339 євро за тонну цукру-сирцю. Яйця коштуватимуть додатково 30 центів за кілограм. Так, блок планує використати “екстрене гальмо”, покликане заспокоїти європейських фермерів.

Зазначається, минулого тижня були відновлені тарифи для українського вівса в розмірі 89 євро за тонну, які діятимуть до червня 2025 року. Аналогічне рішення щодо яєць і цукру має бути ухвалене 28 червня.

У статті йдеться, що імпорт вівса досягнув встановленої ЄС верхньої межі – з 1 січня було імпортовано понад 6440 тонн. Яйця та цукор також досягли затвердженого максимуму.

За словами журналістів, відновлення тарифів підкреслює, наскільки складними будуть переговори Києва про вступ до Світової організації торгівлі. Україна є сільськогосподарською державою, яка може виробляти продукти харчування дешевше, ніж країни-члени ЄС, і все одно стане головним одержувачем субсидій.

Торговий представник України Тарас Качка повідомив FT, що тарифи відповідають чинній угоді, але український уряд веде переговори з Брюсселем про їх підвищення.

“Всі уряди кажуть, що вони виступають за вступ України, але ми побачимо. Переговори щодо сільського господарства будуть дуже складними”, –  підкреслив він.



Перегляди: 0
Теги по теме
Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом