Як охолодити напої без холодильника: рятівний спосіб
Як охолодити напої без холодильника: рятівний спосіб

Як охолодити напої без холодильника: рятівний спосіб

Ніщо так не освіжає у літню спеку як склянка холодної води. Можна швидко охолодити напої навіть без холодильника. Просте поєднання доступних інгредієнтів знизить температуру пляшки з водою на вражаючі 19 °C всього за півгодини.

Цей лайфхак можна використовувати і для швидкого охолоджування інших напоїв, наприклад, пива чи вина. Як охолодити напої без холодильника під час відключення світла, розповіло видання The Sun.

Експерти випробували популярні методи охолодження і виявили, що можна охолодити свій улюблений напій всього за 30 хвилин, поєднавши воду, лід і сіль.

Найменш ефективним було занурення пляшки у відро з холодною водою без льоду, що призвело до мізерного зниження температури на 2,5 °C.

Спершу експерти використали 1 кг льоду у відрі, заливши його достатньою кількістю води, щоб занурити пляшку, і додавши 100 г солі. Без сумніву, це найкращий спосіб швидко охолодити напій. Лише за 30 хвилин температура впала на 18,9 °C, пиво охолодилося до 1,6 °C.

Морська вода має нижчу температуру замерзання, ніж звичайна вода, тому додавання солі означатиме, що температура крижаного розчину може бути нижчою за нуль.

На другому місці опинився цей же спосіб – але без солі. Температура пива впала на 16,6 °C за 30 хвилин.

Також можна спробувати повітряне охолодження: огорніть пляшку мокрою тканиною і поставте у неглибоку ємність з водою. Ємність має стояти у добре провітрюваному місці, щоб вода випаровувалася й охолоджувала пляшку. Цей метод знизив температуру на 3,3 °C за 30 хвилин.

До речі, OBOZ.UA розповідав, що спека може викликати проблеми зі сном. Які ефективні лайфхаки допоможуть заснути в умовах літньої задухи – читайте у матеріалі.

Також OBOZ.UA підібрав ефективні методи охолодження автомобіля влітку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом