Як зробити правильний чоловічий макіяж: основні секрети
Як зробити правильний чоловічий макіяж: основні секрети

Як зробити правильний чоловічий макіяж: основні секрети

За останнє десятиліття тенденція до того, що чоловіки почали витрачають більше часу на догляд за собою, лише посилилася. І все більше молоді цікавиться не тільки тим, як правильно дбати про шкіру та волосся, але й експериментує з декоративною косметикою та макіяжем.

На сміливі експерименти з кольором зважуються наразі одиниці, а от про те, щоби надати собі більш свіжого та доглянутого вигляду замислюється чимало чоловіків. OBOZ.UA зібрав рекомендації візажистів, як зробити це правильно – з урахуванням особливостей чоловічої зовнішності.

Як обирати косметику для чоловіка

Перешкодою для багатьох чоловіків, які бажають спробувати користуватися косметикою, є незнання того, які продукти використовувати. Почніть з того, що визначте, для чого саме вам потрібен макіяж.

Якщо ви новачок і просто хочете трошки поліпшити свій вигляд або мати більш свіже і відпочиле обличчя, вам знадобиться всього кілька продуктів. Експерти рекомендують чоловікам покласти у свій стартовий набір олівець для брів, консилер і тональний крем з ефектом зволоження. І ось на що варто звернути увагу при виборі продуктів.

Покриття

Цей параметр визначає рівень непрозорості макіяжу. Продукти з прозорим та легким покриттям легше розтушовувати, вони менш помітні на шкірі і якщо ви трошки помилитесь із вибором відтінка, це буде не так кидатись в очі. Вибрати потрібний відтінок можна, нанісши краплю продукту на тильну сторону долоні або у згин ліктя. Якщо хочете перевірити щільність покриття, нанесіть чорним олівцем для очей товсту лінію на шкірі і покрийте її тоном або консилером. Під щільним продуктом вона повністю зникне, а напівпрозорий лише злегка її перекриє.

Фініш

Після застосування продукт може залишати покриття матовим, а може мати блиск. Цей ефект і називається фінішем. Матові фініші більші підходять для жирної та комбінованої шкіри, а блискучі – для сухої та зневодненої. Нанесіть продукт і зачекайте 5 хвилин, а потім подивіться на нього під денним світлом. Так ви визначите його фініш.

Відтінок

Продукти для обличчя, як правило, відрізняються за як по глибині, так і за відтінком. Глибина визначає, наскільки світлим є тон, а підтон відноситься до того, де колір знаходиться у спектрі теплий-холодний. У макіяжі, на відміну від фарби, "теплі" продукти зазвичай мають жовтуватий підтон, а "холодні" – рожевий. "Нейтральні" продукти перебувають десь посередині. Щоби визначити, тепла чи холодна у вас зовнішність, подивіться на вени, які проступають з-під шкіри. Якщо вони мають зеленкуватий колір, швидше за все ваша зовнішність тепла, а якщо сині чи фіолетові – холодна. Якщо ви бачите суміш цих кольорів, вам ймовірніше підійде нейтральна гама.

Як наносити макіяж чоловікам

Почніть з підготовки. Почніть з вмивання обличчя, щоби видалити всі забруднення і надлишки шкірного сала – через нього ваш макіяж швидше потече. Якщо ви плануєте покрити продуктом нижню частину обличчя, не забудьте поголитись. Наостанок нанесіть зволожувальний крем. Він допоможе косметиці рівно розподілитись по шкірі.

Приховайте недоліки. Найпростіше нанесення макіяжу лише приховує всі ваші особливості, які ви не хочете демонструвати. Якщо ви хочете замалювати темні кола під очима за допомогою консилера, постарайтеся зосередити своє нанесення лише на тих ділянках, які здаються темнішими. Застосовуйте невелику кількість продукту і ретельно розтушуйте його. Якщо ви маскуєте прищі, нанесіть дуже невелику кількість консилера з високим ступенем покриття прямо на проблемне місце, розтушовуючи пальцями або пензлем. Намагаєтеся нейтралізувати почервоніння на більшій площі обличчя? Економно використовуйте коректор зеленого кольору на найчервоніших плямах. Зелений колір нейтралізує почервоніння. Потім розтушуйте коректор і нанесіть зверху тональну основу. Тоновані зволожуючі засоби надають лише легкий відтінок та вирівнюють колір обличчя. Їх можна наносити пальцями чи пензлем.

Закріпіть. Після того, як ви покрили шкіру тоном, закріпіть його шар пудрою, яка спеціально призначена для цього завдання. Використовуйте для цього пуховку або великий пухнастий пензель. Наберіть трошки продукту, а потім стряхніть надлишок – так ви точно не перестараєтесь із кількістю.

Підкресліть найкращі риси. На цьому етапі немає жодних чітких правил. Все залежить від того, якого ефекту ви хочете досягти. Але майте на увазі декілька нюансів. Більш чіткі брови допоможуть вам виглядати молодше і бадьоріше, а також додадуть чіткості рисам обличчя. Щоб надати бровам природного вигляду, шукайте олівці для брів з ультратонкими кінчиками, вони дозволяють створювати штрихи, схожі на волоски. Нанесення контуру над бровами, у западинах вилиць і під щелепою може надати вашому обличчю більшої маскулінності. Невелика кількість рум'ян, зосереджена більше в центрі та верхніх частинах обличчя зробить ваше обличчя більш відпочилим. А прозора туш відкриє погляд і закріпить волоски на бровах.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як наносити консилер, щоби повністю приховати темні кола під очима.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом