Названо найкорисніший овоч для печінки
Названо найкорисніший овоч для печінки

Названо найкорисніший овоч для печінки

Одним із основних способів подбати про здоров’я печінки є дієта. Додавання їжі з високим вмістом клітковини, наприклад цільнозернових і бобових, здорових жирів і великої кількості фруктів і овочів, одночасно обмежуючи споживання доданого цукру, алкоголю та смаженої їжі, може бути чудовим способом харчування для здорової печінки .

За словами медичного експерта Лорен Манакер, MS, RDN , зареєстрованого дієтолога та автора книги The First Time Mom's Pregnancy Cookbook and Fueling Male Fertility, найкориснішим овочем для печінки є броколі, пише Eat This Not That.

"Броколі — це хрестоцвітий овоч, який може підтримувати здоров’я печінки завдяки своїм природним сполукам, включаючи диіндолілметан і глюкорафанін", — каже Манакер.

"Подібні сполуки, які містяться в броколі, пов’язані з протираковими властивостями та підтримкою природного процесу детоксикації печінки".

Дііндолілметан і глюкорафанін є сполуками, які містяться не тільки в брокколі, але й у більшості хрестоцвітих овочів , таких як цвітна капуста, білокачанна капуста та капуста. Їх антиоксидантна активність допомагає піклуватися про здоров’я вашої печінки, а також може сприяти загальному здоров’ю вашого організму.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,чому броколі варто спробувати кожному. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом