30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Qualcomm працює над тим, що робить оновлення Android простішими
Qualcomm працює над тим, що робить оновлення Android простішими

Qualcomm працює над тим, що робить оновлення Android простішими

Оновлення Android дуже важливі, і ми раді, що за останні 2-3 роки ситуація в цьому відношенні покращилася. Samsung почала пропонувати довшу підтримку програмного забезпечення, що підштовхнуло інші бренди, включаючи Google, до забезпечення більшої кількості оновлень операційної системи Android і оновлень безпеки. Qualcomm працює над тим, що повинно полегшити брендам пропонування програмних оновлень.

Подробиці

В інтерв’ю Android Authority, Кріс Патрік, старший віце-президент і генеральний менеджер підрозділу мобільних пристроїв у Qualcomm, розповів, що Qualcomm працює над кількома речами, які повинні полегшити Android OEM, таким як Samsung, випуск програмних оновлень. Він зазначив, що Qualcomm працює з Google та Android OEM останні кілька років, щоб “змінити структуру вбудованого коду — змінити механізм того, як ми робимо ці оновлення.”

Ці зміни теоретично повинні зменшити процес, який виникає у брендів смартфонів на Android під час оновлення їхніх пристроїв до найновішого програмного забезпечення. Хоча ці покращення відбуваються протягом останніх кількох років, Qualcomm планує оголосити щось пізніше цього року, що має зробити ситуацію ще кращою.

Хоча представник Qualcomm не назвав точну дату чи подію, де буде зроблено це оголошення, ми очікуємо, що це буде оголошено на Snapdragon Summit 2024 у жовтні. Це той самий захід, на якому Qualcomm, як очікується, оголосить про Snapdragon 8 Gen 4, чіп, який використовуватиметься в серії Galaxy S25 та інших висококласних телефонах і планшетах на Android.

Раніше бренди смартфонів на Android, включаючи Samsung, пропонували лише кілька основних оновлень ОС Android для висококласних пристроїв. Низько- та середньобюджетні пристрої отримували ще менше оновлень. Деякі пристрої не отримували жодного основного оновлення ОС Android. Проте Samsung почала покращувати ситуацію, пропонуючи три основні оновлення ОС Android. Пізніше компанія оголосила, що її висококласні та деякі середньобюджетні пристрої отримуватимуть чотири основні оновлення ОС Android та п’ять років оновлень безпеки.

Минулого року Google оголосила, що пропонуватиме оновлення ОС Android та оновлення безпеки для пристроїв Pixel протягом семи років. Це була величезна подія в екосистемі Android. Навіть Apple не пропонує таку обіцянку для iPhone та iPad. Через кілька місяців Samsung оголосила, що зрівняється з Google і пропонуватиме сім основних оновлень ОС Android для своїх висококласних смартфонів і планшетів, починаючи з Galaxy S24.

Источник материала
Поделиться сюжетом