30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ вивела підрозділи на одному з напрямків: комбат ЗСУ розповів про провал ворога
РФ вивела підрозділи на одному з напрямків: комбат ЗСУ розповів про провал ворога

РФ вивела підрозділи на одному з напрямків: комбат ЗСУ розповів про провал ворога

Українські військові на Лиманському напрямку завдали значних втрат противнику від яких російські окупанти досі не можуть оговтатись, зазначив комбат ЗСУ.

Російські окупанти намагаються підлаштовуватись під тактику українських захисниківв ході штурмових дій в напрямку населених пунктів Терни та Ямполівка поблизу Лиману. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів командир 96-го батальйону 60-ї ОМБр, на ім'я Дмитро.

За його словами, ЗСУ дають гідну відсіч спробам російських окупантів захопити Ямполівку та Терни на Лиманському напрямку.

Він додав, що у районі, за який відповідає 60-та окрема мотопіхотна бригада, противник проводив інтенсивні бойові операції, навіть під час прибуття туди українських Збройних Сил.

"Коли ЗСУ зайшли, противник масово, із застосуванням бронетехніки і великої кількості живої сили намагався просунутися. Завдяки злагодженим діям наших підрозділів, сусідів зліва і справа, ЗСУ вдалося нанести серйозне ураження противнику, після якого він досі оговтується", - вказав військовий.

Комбат наголосив, що бійцям 60-ОМБр вже вдалось знищити значну кількість російських військових та техніки, що спонукало російське командування вивести частину підрозділів для відновлення.

"Повернулися (росіяни - ред.) іншим складом, який теж уже поніс серйозні втрати. Росіяни пускають людей в бій на другий тиждень після підписання контракту, залучають їх до активних бойових дій. Вік росіян різний, є молоді хлопці віком 20-25 років", - розповів він.

Офіцер зазначає, що росіяни намагаються підлаштовуватись під тактику Сил оборони України для подальшого просування.

"ЗСУ не дають цього зробити. Армія РФ несе досить значні втрати в живій силі і техніці. Зараз вдалося деякою мірою заспокоїти противника на напрямку", - додав він.

Коли звільнили Лиман

Першого жовтня 2022-го року українські війська увійшли в Лиман і звільнили місто від російських окупантів, а другого жовтня Володимир Зеленський заявив, що місто повністю зачищене.

Після звільнення Лимана в ньому виявлено масові поховання. За попередніми даними, в одному з них поховано близько 200 цивільних, а в іншому принаймні 20 українських військовослужбовців. Поліція розпочала ексгумацію, пише Вікіпедія.

Бойові дії на Лиманському напрямку - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", капітан першого рангу запасу ВМС України Павло Лакійчук відзначив, що на Куп'янсько-Лиманському напрямку тривають інтенсивні бої. За його словами, даний напрямок фронту можна вважати другорядним, але це аж ніяк не зменшує запеклість бойових зіткнень.

ЗМІ з посиланням на джерела в Генштабі ЗСУ зазначають, що російські окупаційні війська відчувають нестачу снарядівна фронті. Співвідношення витрат боєприпасів зменшилося до 1 до 3 на користь РФ, порівняно з попереднім співвідношенням 1 до 7.

Донецький напрямок залишаєтьсяпріоритетним для армії РФ. Наразі складна ситуація для українських захисників залишається на Часовоярівському напрямку. Про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

Інші новини:

Источник материала
Поделиться сюжетом