30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Робот-держслужбовець викинувся зі сходів у Південній Кореї
Робот-держслужбовець викинувся зі сходів у Південній Кореї

Робот-держслужбовець викинувся зі сходів у Південній Кореї

У Південній Кореї робот, який працював муніципальним службовцем, схоже, викинувся зі сходів, повідомила в середу мерія міста, розпочавши розслідування причин падіння в цій країні, яка так захоплюється робототехнікою.

Майже рік цей андроїд допомагав мешканцям муніципалітету Гумі, що в центрі країни, виконувати адміністративні завдання, повідомив AFP представник муніципальної команди. Минулого тижня його знайшли внизу сходів, він не реагував.

Незадовго до падіння свідки бачили, як робот «обертався навколо, ніби там щось було», додав чиновник, додавши, що причина інциденту з'ясовується. «Частини були зібрані і будуть проаналізовані» компанією, яка його розробила, додав він. «Він офіційно був частиною Ратуші, він був одним з нас», – нарікає інший чиновник.

«Чому цей працьовитий державний службовець вчинив таким чином?»

Розроблений каліфорнійською компанією Bear Robotics, робот працював з 9 ранку до 6 вечора і мав власну картку державного службовця. На відміну від інших андроїдів, обмежених одним рівнем, він міг викликати ліфт і пересуватися з одного поверху на інший.

Місцева преса вхопилася за цю тему, деякі заголовки на перших шпальтах запитували «чому цей працьовитий держслужбовець зробив це» або «чи була робота занадто важкою для робота».

Південна Корея є одним з провідних світових ентузіастів робототехніки. За даними Міжнародної федерації робототехніки, вона має найвищу щільність роботів у світі – один андроїд на кожні десять працівників.

Источник материала
Поделиться сюжетом