1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Щоб зібрати рекордний урожай: правила поливу вишні у липні
Щоб зібрати рекордний урожай: правила поливу вишні у липні

Щоб зібрати рекордний урожай: правила поливу вишні у липні

Вишня – це дерево, яке надзвичайно популярне в українських садах, і про правила її вирощування знають, певно, усі дачники. Втім, потрібно не забувати й про те, що ягоди приблизно на 80% складаються з води. І кількість та якість поливу вишні буде дуже сильно впливати на урожай.

Як часто поливати вишню влітку

На жаль, універсальної відповіді на це питання просто не існує, адже все дуже сильно залежить і від регіону, де ви її вирощуєте, і від погоди. Якщо вона дощова – хоча б три великі дощі на місяць – тоді поливи можна припинити взагалі. Зважайте на те, що надто багато поливу теж може нашкодити; тоді у вишні підгниває коріння, а ягоди з соковитих перетворюються на водянисті.

Та якщо місяць обіцяє бути посушливим та без великих злив, тоді садівникам варто самотужки подбати про полив. Проводити його потрібно раз на 2 – 3 тижні, і приблизно з такою ж частотою потрібно поливати й черешні.

У посушливих регіонах поливи потрібно збільшити, а у вологих – наприклад, у Карпатах та на Прикарпатті, їх можна скоротити до одного на місяць.


Вишню потрібно вчасно поливати / Фото Pexels

Як правильно поливати вишню та черешню

Для цих дерев досвідчені садівники рекомендують організувати крапельний полив, якщо є така можливість. Він буде найбільш ефективним, та якщо влаштувати його не виходить, можна просто поливати кожне дерево під корінь.

Молодим деревам вистачить 15 літрів води, а для дорослих потрібно збільшити цю кількість до 20 літрів. Зважайте на те, що у спекотну погоду проводити полив вдень не можна – потрібно почекати до вечора або ж провести його рано вранці.

А коли дерево дає плоди, полив можна поєднати й з підживленням. Для цього вам потрібно змішати 0 літрів води з 1 склянкою попелу чи 500 грамами коров'яку. Цей концентрований настій потрібно розвести з водою у пропорції 1:10.

Источник материала
Поделиться сюжетом