30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Смерть пережити легше". Харчишин розповів про важку хворобу сина
"Смерть пережити легше". Харчишин розповів про важку хворобу сина

"Смерть пережити легше". Харчишин розповів про важку хворобу сина

Фронтмен гурту "Друга ріка", український співак Валерій Харчишин уперше розкрив деталі про важке захворювання свого 16-річного сина Євгена.

Легендарний український попспівак і фронтмен гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин уперше розповів про те, що його 16-річний син Євген страждає на важку і рідкісну хворобу. Про це він повідав відомому шоумену Славі Дьоміну в інтерв'ю.

Харчишин зазначив, що Євген страждає на хворобу, яку почали діагностувати тільки 2010 року і вона входить до "PANS and CANS" - аутоімунних нервово-психічних розладів, які викликаються стрептококовими інфекціями.

"Ти не можеш просто сидіти, ти не можеш просто розслабитися поруч зі своєю дитиною 24 на 7", - каже музикант.

За словами Харчишина, Євген може не спати дві доби або, приміром, без угаву кричати кілька годин поспіль. А причиною хвороби стала інфекція, яка вразила мозок.

"Зрештою, у нього синдром Туретта, наприклад, плюс ознаки гострого психозу, плюс біполярний розлад, плюс синдром дефіциту уваги - це найлегше, що може бути, плюс, по суті, манії якісь, навіть шизоїдного типу. І ще купа всього", - пояснив артист.

Причому, стверджує Харчишин, конкретного протоколу лікування у світі не існує - і кожен лікар пробує справлятися з хворобою за власною методикою.

Артист додав, що йому так і не вдалося звикнути до такого стану сина.

"Я не маю права цього говорити, але я знаю, що таке смерть. Я втрачав багато близьких людей, дуже близьких. Я вам скажу, що пережити смерть близької людини, дорослої людини, це набагато легше, ніж пережити хворобу сина, коли він стає іншим", - підсумував Харчишин.

Хто такий Валерій Харчишин?

Валерій Володимирович Харчишин (укр. Валерій Володимирович Харчишин; нар. 26 травня 1974, Любар, Житомирська область) - український рок-музикант. Лідер рок-гурту "Друга Ріка", повідомляє "Вікіпедія".

Український шоу-біз - останні новини

Нагадаємо, раніше Валерій Харчишин дав інтерв'ю, де розповів про причину зникнення співака Олега Винника з публічного простору.

Як переконує музикант, він побував нещодавно з благодійним концертом у Львові, де і почув розповідь про волонтерську діяльність Винника - з автомобілями для ЗСУ.

Пізніше Валерій Харчишин прокоментував чутки про свій роман із журналісткою Яніною Соколовою.

"Треба сказати, що ми дійсно друзі. У нас були різні моменти в житті, коли ми трохи сварилися, але ми дійсно друзі. Говорити про стосунки я поки що не збираюся. Я не можу залучати іншу сторону. Це може бути хто завгодно, але я не можу залучати без їхньої згоди. Я не можу говорити про Юлю без її згоди", - відповів музикант.

Вас може зацікавити таке матеріали:

Источник материала
Поделиться сюжетом