30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У День конституції СКУ закликав українських союзників консолідувати військову підтримку України
У День конституції СКУ закликав українських союзників консолідувати військову підтримку України

У День конституції СКУ закликав українських союзників консолідувати військову підтримку України

Світовий конгрес українців (СКУ) 28 червня приєднується до українців та друзів України у всьому світі у відзначенні Дня Конституції України і в цей день укотре закликає всіх українських союзників консолідувати їхню військову підтримку України заради перемоги над Росією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Ухвалення основного українського закону 28 червня 1996 року стало знаковою подією в історії сучасної України. Це стало правовим підсумком майже 300-літньої боротьби українського народу за власну державність. Ми особливо пишаємось працею українців діаспори, які долучилися до розробки тексту Конституції України», – зауважили в організації.

У СКУ також нагадали про міцні демократичні традиції, які сягають XVII століття, та понад 300 років конституційної традиції, адже українська Конституція 1710 року – одна з перших, що була прийнята у світі.

«Сучасна Конституція України, прийнята у 1996 році, стала першим визнаним у всьому світі основним законом України. Вона визначила Україну як суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу, закріпила державний статус української мови, а також незворотність європейського та євроатлантичного курсу України. Нарешті, Конституція слугує основою для демократичного прозахідного курсу та цінностей нації, а також заклала підвалини для становлення українського громадянського суспільства», – йдеться у привітанні.

У СКУ наголосили, що сьогодні тисячі хоробрих чоловіків та жінок України захищають свою країну від варварського і геноцидного російського військового вторгнення, оскільки обрали демократію, євроатлантичну інтеграцію та відкинули рабство і тиранію Кремля. Вони ведуть боротьбу за ключові демократичні цінності, закріплені в українській Конституції.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський у День Конституції України наголосив, що шлях України до Європи не тільки політичний і географічний, а світоглядний, і відбувається на Харківському, Куп’янському, Запорізькому, Сіверському, інших напрямках.

Фото: Станіслав Юрченко RFE/RL

Источник материала
Поделиться сюжетом