1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Латвії відкрили спортивний табір для маленьких футболістів з Чернігівщини
У Латвії відкрили спортивний табір для маленьких футболістів з Чернігівщини

У Латвії відкрили спортивний табір для маленьких футболістів з Чернігівщини

У латвійському місті Лієпая, біля морського побережжя, 27 червня відчинив свої двері літній спортивний табір для маленьких футболістів з Чернігівщини, куди вже у рамках першої зміни прибули 36 українських дітей віком 11-12 років з футбольних клубів «Десна» та «Чернігів».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії.

Зауважується, що загалом упродовж цього літа планується провести п’ять змін спортивного табору в Лієпаї.

У відкритті табору в Лієпаї взяли участь посол України в Латвії Анатолій Куцевол, мер міста Лієпая Gunars Ansins, посол Норвегії в Латвії Ine Måreng, голова латвійського фонду «Ziedot» Rūta Dimanta, менеджер з корпоративної соціальної відповідальності компанії «Lidl Latvija» Антра Брізуле.

У цей день також відбувся товариський футбольний матч між українськими та латвійськими дитячими командами.

 У диппредставництві зазначили, що Чернігівщина з перших днів війни зазнає постійних ракетних обстрілів з боку Росії, внаслідок яких зруйнована інфраструктура міста, в тому числі дитячі футбольні бази, стадіони, спортивні комплекси. Країна-терорист забирає в українських дітей можливість займатися спортом, тренуватися та представляти своє рідне місто та свою країну на спортивних змаганнях.

Саме тому, такий футбольний табір у Лієпаї для них є можливістю не лише насолодитися відпочинком біля моря, а й продовжити займатися футболом та тренуватися, не переживаючи постійні російські обстріли та не чуючи повітряних тривог.

 Посольство висловило щиру вдячність партнерам, завдяки яким українські діти можуть відпочити, продовжуючи розвивати свої спортивні навички, а саме: мерії міста Лієпая, Посольству Норвегії в Латвії, латвійському фонду «Ziedot» та компанії «Lidl Latvija».

Нагадаємо, у Латвію на лікування та реабілітацію прибула чергова група українських військових, поранених у боях із російським агресором.

Фото: посольство України в Латвії / Фейсбук

Теги по теме
Дети
Источник материала
Поделиться сюжетом