30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Пакистані від спеки за тиждень померли майже 600 людей
У Пакистані від спеки за тиждень померли майже 600 людей

У Пакистані від спеки за тиждень померли майже 600 людей

Унаслідок спеки тисячі жителів Пакистану потрапили до лікарень і кількасот померли, особливо багато постраждалих у найбільшому місті країни – Карачі.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Температура повітря в Карачі перевищила 40°C, але через високу вологість відчувалось як 49-50°C. За даними медиків, протягом останніх шести днів вони доправили до міського моргу 568 жертв теплового удару. Як зазначається, більшість загиблих були з бідних районів міста.

Завідувач відділення невідкладної допомоги в Цивільній лікарні Карачі, Імран Сарвар Шейх, розповів, що в період з неділі до середи по допомогу звернулися 267 осіб з тепловим ударом, 12 з яких згодом померли.

"Більшість людей, які звернулися до лікарні, були віком 60-70 років. Але деякі мали близько 45 і було навіть кілька 20-річних. Багато з тих, кому ми надали допомогу, працювали надворрі. Ми порадили їм пити якомога більше води і носити легкий одяг", - сказав він.

Хвиля спеки накрила Пакистан минулими вихідними. Ситуацію погіршують перебої з подачею електроенергії в Карачі, що призводить до регулярних відключень кондиціонерів і вентиляторів.

Метеорологи прогнозують, що хвиля спекив Карачі триватиме до наступного тижня, хоча температура дещо знизиться.

Це не перша хвиля спеки, яка накрила Пакистан цього року. Минулого місяця в провінції Сінд, столицею якого є Карачі, було відзначено майже рекордну температуру в 52,2°C.

Як повідомляв Укрінформ, від початку червня у Греції через аномальну спеку загинуло шестеро туристів.

Теги по теме
Смерть
Источник материала
Поделиться сюжетом