Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї
Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

За даними ресурсу The Information, Apple працює над тим, щоб відмовитися від клейких смужок, які утримують акумулятор iPhone на місці. Це має дозволити зробити заміну елемента живлення простіше.  

Нагадаємо, Apple необхідно буде дотримуватись правил ЄС, які вимагають, щоб до 2025 року всі акумулятори в телефонах могли бути замінені користувачем. Щоправда, там є багато прогалин. Зокрема, не вказано, наскільки простим і зручним повинен бути спосіб заміни, так що поки неясно, як виробники дотримуватимуться цих норм. 

Але зараз акумулятор прикріплений до корпусу за допомогою клейких смужок, за які потрібно потягнути, щоб його витягнути. Новий підхід Apple буде набагато складнішим, хоча може позначитися на ціні iPhone. Компанія працює над переходом на якийсь металевий корпус для АКБ, який фактично виштовхуватиме акумулятор із посадкового місця після отримання невеликого електричного розряду. Повідомляється, що ця технологія називається електрично індукованим відклеюванням. Як потрібно буде подавати цей заряд, не уточнюється, та й загалом поки неясно, чи це буде простіше для користувача, ніж поточна реалізація. 

Крім того, дістатися акумулятора буде так само складно, як і зараз, бо знімну кришку Apple не реалізує. Що цікаво, повідомляється, що Apple може протестувати новий акумуляторний корпус як мінімум на одній моделі iPhone 16 пізніше цього року і, як очікується, наступного року представить його для всієї серії iPhone 17. Тобто, технологія в цілому вже повинна бути готова. 

Источник материала
Поделиться сюжетом