![Як приготувати справжній хлібний квас в домашніх умовах: найпростіша технологія](https://thumbor.my.ua/fUSgipVHYrdBZO3KQhadImRcseU=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa807f8eb937f0a6fb964d9e3f8224fb9.jpg)
Як приготувати справжній хлібний квас в домашніх умовах: найпростіша технологія
Найсмачнішим вважається саме хлібний квас. Особливо, якщо він приготований в домашніх умовах. Напійчудово втамовує спрагу, освіжає і має приємний аромат. Бульбашки утворюються за рахунок бродіння дріжджів.
Ідея приготування домашнього хлібного квасу опублікована на сторінці фудблогерки з ніком treskablog в Instagram. Знадобиться саме житній хліб.
Інгредієнти на 5 літрів:
- хліб житній – 500 г
- родзинки – 100 г
- цукор – 200 г
- сухі дріжджі – 1 ч.л
- вода – 4 л
Спосіб приготування:
1. Хліб підсушити або в духовці або в тостері, або розрізати на шматочки і залишити, щоб вони самостійно просушились.
2. В теплій воді розвести дріжджі та 50 г цукру.
3. Через 5 хвилин в каструлю покласти хліб, родзинки, дріжджову суміш, цукор.
4. Залити все водою (бутильованою, кипʼятити не треба).
5. Каструлю закрити кришкою (якщо банка – прикрити кришкою).
6. Поставити в тепле, але не сонячне місце.
7. В залежності від погоди квас приготується через 3-5 днів. Процідити квас, але розквашену мʼякіть залишити.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Квас із дріжджів
- Освіжаючий квас з полуниці без дріжджів
- Білий квас