1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як приготувати справжній хлібний квас в домашніх умовах: найпростіша технологія
Як приготувати справжній хлібний квас в домашніх умовах: найпростіша технологія

Як приготувати справжній хлібний квас в домашніх умовах: найпростіша технологія

Найсмачнішим вважається саме хлібний квас. Особливо, якщо він приготований в домашніх умовах. Напійчудово втамовує спрагу, освіжає і має приємний аромат. Бульбашки утворюються за рахунок бродіння дріжджів. 

Ідея приготування домашнього хлібного квасу опублікована на сторінці фудблогерки з ніком treskablog в Instagram. Знадобиться саме житній хліб.

Інгредієнти на 5 літрів:

  • хліб житній – 500 г
  • родзинки – 100 г
  • цукор – 200 г
  • сухі дріжджі – 1 ч.л
  • вода – 4 л

Спосіб приготування:

1. Хліб підсушити або в духовці або в тостері, або розрізати на шматочки і залишити, щоб вони самостійно просушились.

2. В теплій воді розвести дріжджі та 50 г цукру.

3. Через 5 хвилин в каструлю покласти хліб, родзинки, дріжджову суміш, цукор.

4. Залити все водою (бутильованою, кипʼятити не треба).

5. Каструлю закрити кришкою (якщо банка – прикрити кришкою).

6. Поставити в тепле, але не сонячне місце.

7. В залежності від погоди квас приготується через 3-5 днів. Процідити квас, але розквашену мʼякіть залишити.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Квас із дріжджів
  • Освіжаючий квас з полуниці без дріжджів
  • Білий квас
Источник материала
Поделиться сюжетом