Парові вареники на кефірі: готуємо автентичну українську страву на сучасний лад
Парові вареники на кефірі: готуємо автентичну українську страву на сучасний лад

Парові вареники на кефірі: готуємо автентичну українську страву на сучасний лад

Парові вареники на кефірі – це смачна та не важка у приготуванні страва, яка має українську душу. Кожна господиня змалечку вміє готувати вареники, адже її точно навчила мати або бабуся.

Але часи змінюються, а страви стають більш сучасними. Тому канал "ВО!" в YouTube опублікував рецепт приготування парових вареників з вишнями, тісто для яких готується на кефірі.

Інгредієнти для тіста

  • Кефір 2,5% - 250 мл
  • Жовток – 1 шт
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Борошно – 360 гр
  • Сода – 1/3 ч.л.

Інгредієнти для начинки

  • Вишні
  • Цукор – 100 гр
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.

Інгредієнти для змащення

  • Вершкове масло
  • Цукор – за смаком

Спосіб приготування

1.Кефір кімнатної температури змішуємо із сіллю, цукром та яєчним жовтком.

2. Борошно просіюємо із содою та гарно перемішуємо.

3. Додаємо кефірну суміш до борошна та замішуємо тісто спочатку борошном, а потім руками. Повинно вийти липке.

4. Накриваємо миску з тістом кришкою та залишаємо на 20 хвилин.

5. Готуємо начинку. Вишні звільняємо від кісточок та відціджуємо від соку.

6. Кукурудзяний крохмаль змішуємо із цукром.

7. Викладаємо тісто на силіконовий килимок, присипаний борошном та розкочуємо в пласт, товщиною 6-7 мм.

8. Вирізаємо кола діаметром 7 см.

9. На кожне коло тіста викладаємо 1 ч.л. цукру з крохмалем та вишні. Формуємо вареники.

10. Готуємо вареники на пару протягом 5 хвилин.

11. Змащуємо вершковим маслом та присипаємо цукром.

На OBOZ.UA є й інші рецепти вареників:

  • З картоплею та грибами
  • З фаршем
  • З м’ясом
Источник материала
Поделиться сюжетом