П’ять причин, чому авіаперельоти можуть спричинити набір ваги
П’ять причин, чому авіаперельоти можуть спричинити набір ваги

П’ять причин, чому авіаперельоти можуть спричинити набір ваги

Авіаперельоти стали менш комфортними через часті затримки, зменшення розміру сидінь та обмежений простір для багажу. На додачу, подорожі літаком можуть спричинити збільшення ваги.

Розглянемо це: годинами сидите в кріслі з мінімальним рухом. Це як сидячий спосіб життя на максимумі. Видання eatthis.com опублікувало п’ять причин, чому авіаперельоти можуть додати вам кілограмів, а також способи, як залишатися здоровими під час подорожі.

Ваші смакові рецептори змінюються

Ваші смакові рецептори змінюються на великій висоті, тому їжа у повітрі здається іншою на смак. Згідно з дослідженням Інституту будівельної фізики Фраунгофера IBP, замовленим Lufthansa Airlines, смак солі під час польоту на 20-30% менш інтенсивний. Це може призвести до споживання більшої кількості їжі або надмірного використання солі. Крім того, смак цукру на висоті на 15-20% менш виразний, що спонукає до споживання солодкого.

Інше дослідження в галузі авіаційної, космічної та екологічної медицини показало, що солодкість під час польоту збільшується. Тому важливо мати здорові закуски під рукою, щоб не споживати надмірно цукерки та печиво. Візьміть батончик з темним шоколадом і морською сіллю – натрій стимулюватиме ваші смакові рецептори, темний шоколад задовольнить пристрасть до солодкого, а білок у мигдалі забезпечить ситість.

Ви пропускаєте прийом їжі, щоб заощадити гроші

Їжа в аеропорту коштує дуже дорого, тому зрозуміло, що ви можете захотіти зекономити на відпустці, не купуючи її. Однак пропускання їжі під час подорожей може серйозно вплинути на ваші зусилля досягти плоского живота. Дослідження Університету штату Огайо 2015 року показало, що миші, які їли лише один раз на день, розвивали інсулінорезистентність. Це означає, що організм неефективно використовує цукор у крові, накопичуючи його у вигляді жиру. Замість пропускання сніданку, візьміть з собою варені яйця та свіжі фрукти або насолоджуйтеся яєчнею з латте в аеропорту. Також можна взяти пакетик волоських горіхів або здоровий батончик.

Зневоднення

Незважаючи на те, що TSA не дозволяє проносити воду в пляшках через охорону, можна взяти багаторазову пляшку для води та наповнити її після проходження контролю. Зволоження є ключовим фактором для підтримки здоров’я під час подорожі та для контролю тяги до солодкої і солоної їжі. В аеропортах біля виходу є автомати з водою, а також багато магазинів, ресторанів і кафе, де продають воду в пляшках. Під час польоту попросіть у бортпровідника чашку або пляшку води. Пийте достатню кількість рідини, щоб ваше тіло не плутало спрагу з голодом.

Відсутність здорових закусок

Подорожі часто супроводжуються стресом і напруженістю, через що ви можете забути про важливі речі, як-от здорові закуски. Типова їжа авіакомпаній містить близько 1054 калорій, тому іноді краще підготувати та взяти з собою власні здорові перекуси. Додайте "легкі закуски" до свого контрольного списку.

Ви тривожні

Велика висота може викликати серйозну тривогу. Вона спричиняє викид кортизолу, гормону стресу, що змушує організм накопичувати енергію у вигляді жиру і підвищує апетит до солодкої та жирної їжі. Люди, які нервують, часто споживають шкідливі напої. Щоб зняти тривогу перед польотом, спробуйте глибоке дихання або медитацію. Візьміть з собою на борт розслаблюючі продукти, як-от темний шоколад, мигдаль чи банан.

Раніше OBOZ.UA опублікував список продуктів з високим вмістом калію.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом