![Польський холодник: готуємо суп, який освіжить в літню спеку](https://thumbor.my.ua/pqSOe-aPwoW9CnTEetE5Cv4KVIU=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ffd21979886550651462fb3a263b492e6.jpg)
Польський холодник: готуємо суп, який освіжить в літню спеку
Для цього літнього супу треба лише найпростіші інгредієнти. Цілком ймовірно, що всі вони вже є у вашому холодильнику.
Польський холодник
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Вимийте всі овочі. Наріжте буряк дрібними кубиками та пересипте його в каструлю. Додайте подрібнене листя та стебла буряка. Залите 2 склянками води та варіть 15 хвилин. Відставте остигати.
- Тим часом дрібно наріжте пучок кропу та пучок зеленої цибулі. Натріть на тертці огірки та редиску. Викладіть овочі в окрему каструлю, додайте сіль і перець.
- До охолодженого бурякового відвару додайте сік половини лимона. Перелийте все в каструлю з овочами.
- Додайте кефір, ряжанку і ретельно перемішайте. Додайте трохи подрібненого часнику. Поставте суп в холодильник і дайте йому трохи настоятись.