Рецепт зі столітньою історією: готуємо київське сухе варення з полуниці
Рецепт зі столітньою історією: готуємо київське сухе варення з полуниці

Рецепт зі столітньою історією: готуємо київське сухе варення з полуниці

Сухе варення не вимагає закатування в банки та спеціальних умов зберігання. Це ідеальний зимовий десерт, коли не працює холодильник.

Київське сухе варення

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Помийте та почистьте полуницю. За потреби наріжте на шматочки однакового розміру. З води та цукру приготуйте сироп і залийте ним ягоди. Доведіть варення до повільного кипіння і варіть на дуже слабкому вогні 10 хвилин.
  2. Відставте настоюватись на 6 – 8 годин, після чого знову проваріть на слабкому вогні 10 хвилин. Таких циклів має бути від 4 до 8.
  3. Коли варення буде готове, відкиньте його на сито і дайте повністю стекти сиропу. На це піде приблизно 1,5 – 2 години. Після цього пересипте полуницю цукровою пудрою.
  4. Викладіть шматочки в один шар на деко і підсушіть у духовці за температури 40 градусів. Поставте варення у нагріту камеру на 10 годин і сушіть з привідкритими дверцятами.
  5. Розкладіть готове варення в посуд для зберігання зі щільною кришкою і поставте в темне прохолодне місце з невисокою вологістю.
Источник материала
Поделиться сюжетом