1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Російські війська кожного місяця поповнюються на 25-30 тисяч солдатів
Російські війська кожного місяця поповнюються на 25-30 тисяч солдатів

Російські війська кожного місяця поповнюються на 25-30 тисяч солдатів

За останніми звітами New York Times, Росія активно збільшує свій військовий потенціал, набираючи від 25 000 до 30 000 нових солдатів щомісяця. Ця інформація, поширена з посиланням на західних військових чиновників, свідчить про надзвичайну мобілізацію Росії в умовах ведення військових операцій.

Це дає змогу компенсувати приблизно аналогічні втрати, які в травні становили приблизно по тисячі осіб на день убитими і пораненими.

Оцінки російських втрат ґрунтуються на супутникових знімках, перехопленнях повідомлень, повідомленнях репортерів у соціальних мережах і ЗМІ, а також офіційних повідомленнях з РФ і України.

“Але такі оцінки різняться навіть усередині уряду США”, – йдеться в статті.

Виходячи з приблизного паритету втрат і припливу новобранців, аналітики західних розвідок кажуть, що Росії не знадобиться проводити ще одну мобілізацію в поточному році. І Москва зможе продовжувати наступати в поточному темпі – з імовірним перенесенням акценту бойових дій на південь і схід у найближчі тижні.

При цьому оцінки втрат ЗСУ отримати важче, оскільки “українські чиновники ретельно охороняють ці цифри”. “Деякі офіційні особи США стверджують, що в них немає точної інформації”, – ідеться в статті (у чому, звісно, є великі сумніви, з огляду на те, що США і Захід загалом постачають українську армію та фінансують економіку – Ред.).

Видання пише, що озвучена Зеленським цифра в 31 тисячу загиблих українських військових явно занижена.

Раніше ми писали, що в Росії зросли виплати добровольцям, готовим воювати в Україні.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом