1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
SpaceX запускає другу партію супутників-розвідників нового покоління
SpaceX запускає другу партію супутників-розвідників нового покоління

SpaceX запускає другу партію супутників-розвідників нового покоління

Ввечері (28 червня) SpaceX запустила черговий набір американських супутників-розвідників. Ракета Falcon 9 з корисним вантажем для Національного розвідувального управління (NRO) стартувала з каліфорнійської бази космічних сил Ванденберг сьогодні ввечері о 23:14 за східним часом (20:14 за місцевим каліфорнійським часом; 03:14 за Гринвічем 29 червня).

Перший ступінь Falcon 9 повернувся на Землю приблизно через 8 хвилин після старту сьогодні ввечері, як і планувалося, приземлившись на безпілотний корабель SpaceX Of Course I Still Love You, який стояв у Тихому океані. Відповідно до опису місії SpaceX, це був восьмий запуск і посадка для цього конкретного ракетного-носителя.

NRO, яка будує та керує парком розвідувальних супутників Сполучених Штатів, назвала сьогоднішню місію NROL-186. Це був другий проект, присвячений створенню нової «розповсюдженої архітектури» агентства.

Ця мережа складатиметься з «численних менших супутників, розроблених для забезпечення можливостей і стійкості», – пише NRO в описі місії NROL-186. Це відхід від традиційної американської стратегії шпигунських супутників, яка залежить від великих космічних кораблів із високими можливостями, розробка та будівництво яких є дорогими та трудомісткими.

Ми точно не знаємо, що будуть робити супутники NROL-186 або на що вони здатні; NRO оприлюднює кілька подробиць про свій космічний корабель та їх діяльність. Ми також не бачили, як вони розгортаються; SpaceX припинила свою веб-трансляцію відразу після приземлення Falcon 9 на прохання NRO.

Источник материала
Поделиться сюжетом