1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Дії відображатимуться медичні документи: які саме
У Дії відображатимуться медичні документи: які саме

У Дії відображатимуться медичні документи: які саме

Користувачі застосунку «Дія» зможуть авторизуватися в електронній системі охорони здоров’я, а також подати декларацію про вибір лікаря чи навпаки — припинити дію декларації.

Уряд ухвалив постанову, що дозволить відображати в застосунку «Дія» медичні дані.

Про це повідомили у телеграм-каналі Мінцифри.

«Продовжуємо створювати ще більше важливих сервісів для українців разом з МОЗ та НСЗУ. У Дії кожен зможе  зареєструватися або авторизуватися в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ) як пацієнт. А також обрати сімейного лікаря, подати йому декларацію чи, за потреби, розірвати дійсну», — поінформували в Мінцифри.

Користувачі також зможуть вносити зміни до персональних даних в електронній системі охорони здоровʼя одразу в застосунку.

«Зараз, щоб змінити номер телефону чи будь-яку інформацію про себе в електронній системі охорони здоровʼя, потрібно їхати до лікаря або подати звернення до НСЗУ. Вже скоро це можна буде зробити за кілька кліків у Дії», — підкреслили в повідомленні.

На першому етапі сервісу користувачі Дії зможуть:

  • зареєструватися як пацієнт у центральній базі даних електронної системи охорони здоровʼя
  • самостійно подавати декларації про вибір лікаря — сімейного лікаря, терапевта чи педіатра
  • переглядати раніше подані декларації, а за потреби — розірвати декларацію з лікарем
  • змінити свої персональні дані, які є в центральній базі даних електронної системи охорони здоровʼя

Надалі Мінцифри планує розширювати функціонал сервісу. Над проєктом працюють МОЗ, НСЗУ спільно з Мінцифри та залученими партнерами та стейкхолдерами.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг та дозволив використовувати штучний інтелект у «Дії».

Фото: Мінцифри. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Кабмин Медицина правительство
Источник материала
Поделиться сюжетом