"У нас просто немає дому, його немає": що розповідають очевидці про наслідки атаки на Вільнянськ
"У нас просто немає дому, його немає": що розповідають очевидці про наслідки атаки на Вільнянськ

"У нас просто немає дому, його немає": що розповідають очевидці про наслідки атаки на Вільнянськ

Пошкоджено житлові будинки, магазини, громадські будівлі, об'єкти критичної інфраструктури та транспортні засоби. Мешканці міста оговтуються від трагедії, ділячись своїми переживаннями та розповідями про втрати.

Як місто оговтується після смертельного удару

Катерина Танасієнко розповіла, що під час першого вибуху вона була вдома, а її молодші діти відпочивали в центрі міста, де й стався удар. Її старша донька Анастасія поїхала забирати сестер і потрапила під повторний обстріл, отримавши контузію.

Я приїхала на другий "прильот" за малими, і після цього мене трошки контузило. Я за своїми сестричками приїхала, бачила, як людина згоріла в авто. Вечір вихідного дня — всі ходять скупляться, звичайно, тут багато людей знаходилося,
– розповіла Анастасія.

Катерина та Анастасія Танасієнки / Фото Суспільне

Серед загиблих дітей — 10-річна подруга молодшої доньки Катерини. Мати загиблої дитини знаходиться в реанімації.

Юлія Селюкова, жителька Вільнянська, залишилася без будинку вдруге після обстрілу. Її будинок вперше постраждав у 2022 році.

Юлія Селюкова / Фото Суспільне

"У нас просто немає дому, його немає. Прилягла відпочити, потім чую – десь "прилетіло". У нас починає падати дах, вилетіли вікна, вимкнули світло. Ми вийшли разом з батьками й почали гасити вогонь, чим було, а поряд просто лежали трупи. Я не рахувала, мені було не до цього. Просто таскала той пісок, бо я не знала, що мені робити. У моїй родині всі цілі", – розповіла вона.

Юлія розповіла, що під час гасіння пожежі вона бачила трупи людей, яких знала.

"Дівчина обгоріла й винесли труп – вони орендували там приміщення. Були торгові павільйони, де шаурма продавалася, був салон краси. Там згорів чоловік у машині. Дівчата з салону краси повискакували у вікна, бо не знали, що їм робити", – зазначила Юлія.

Нагадаємо, що внаслідок ракетної атаки росіянзагинули 7 людей. Серед них – діти.

Теги по теме
Жертвы пострадавшие
Источник материала
Поделиться сюжетом