1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна сьогодні імпортує 35 203 МВт-годин електроенергії
Україна сьогодні імпортує 35 203 МВт-годин електроенергії

Україна сьогодні імпортує 35 203 МВт-годин електроенергії

На сьогодні прогнозується імпорт 35 203 МВт-годин електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 35 203 МВт*год. Експорту не передбачається.

Минулої доби для часткового покриття дефіциту електроенергії Україна додатково залучала аварійну допомогу з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.

У суботу, 29 червня, графіки погодинних відключень споживачів застосовуються з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформація буде оновлена.

Як підкреслили в Міненерго, основна причина обмежень – атаки росіян на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак.

У міністерстві закликали споживачів у ті години, коли є електроенергія, споживати її відповідально. Це посилить стійкість енергосистеми.

У Житомирській та Харківській областях під час обслуговування електромереж загинули працівники обленерго.

На Житомирщині 31-річний електромонтер з експлуатації розподільних мереж потрапив під напругу під час огляду повітряної лінії.

У Харківській області під напругою опиинвся 40-річний майстер розподільних мереж. Лікарі швидкої констатували його смерть.

У Донецькій області внаслідок російського обстрілу була пошкоджена повітряна лінія оператора системи розподілу. Відключилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі і шахта. У той момент у шахті перебували 73 працівники, їх вивели на поверхню. Усіх споживачів заживили.

У Львівській області на території однієї з високовольтних підстанцій знайшли металеву кулю діаметром 15 см – фрагмент касетного боєприпаса російської ракети Х-101. Працівники ДСНС вивезли боєприпас за територію підстанції.

У Чернігівській області вночі через обстріл одномоментно знеструмилися 413 абонентів у шести населених пунктах.

У Черкаській області з технологічних причин на одній з підстанцій обленерго відключалося обладнання. У результаті знеструмилися побутові та промислові споживачі у двох районах. Усі споживачі заживлені.

Як повідомляв Укрінформ, компанія "ДТЕК Енерго" не розглядає жоден зі своїх об'єктів як такий, що не підлягає відновленню. Однак на відновлювальні роботи можуть піти роки.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом