1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українське незалежне радіо у Чикаго відзначило 20-річчя ювілейною програмою
Українське незалежне радіо у Чикаго відзначило 20-річчя ювілейною програмою

Українське незалежне радіо у Чикаго відзначило 20-річчя ювілейною програмою

Ініціаторами створення радіо виступили представники нової хвилі української імміграції.

Українському незалежному радіо (Ukrainian Independent Radio) у Чикаго виповнилося 20 років. UIR провело ювілейний ефір, який модерувала  незмінна ведуча і співголова радіо, випускниця Львівської консерваторії  Оксана Чуйко.  Під час ефіру гості поділилися спогадами про те, як народжувалося Українське незалежне радіо. 

На той час українська, одна з найбільших етнічних громад Чикаго,  не мала щоденної радіопрограми. Представники нової хвилі української імміграції виступили ініціаторами створення радіо.

Учасники програми згадували, що члени громади, дізнавшись про ідею створення такого радіо, висловлювали скепсис, мовляв, це не довше, ніж на три тижні.  Однак, воно існує до сьогоднішнього дня.

Тоді зібралося дев’ять людей, які вирішили вкласти власні кошті і спробувати  створити щоденне радіо. Серед них був лише один професійний журналіст — випускник факультету журналістики Київського державного університету Влад Кислий, співголова і незмінний  ведучий UIR.  Він свого часу працював на українському державному радіо, яке розташовувалось у Києві, на Хрещатику, 26.

Оксана Чуйко згадувала, що проблемою було знайти професійних ведучих. Їх просто не було, крім  Влада Кислого. За її словами, вони мусили вчитися під час роботи. Радіо починало своє мовлення в ефірі, нині воно перейшло у формат інтернету.

Тематика радіо найрізноманітніша — огляди політики, музики, літератури, тощо.

У ювілейній програмі взяли участь ті, хто був причетний до створення UIR. Зокрема, Ярослав Кот, Олесь Наконечний, Ігор Ралько, Микола Баган, Роман Попович, Роман Яцківський, Ігор Баран, Миколи Перепичка,  Віктор Андрусишин, Тарас Демирецький — перший звукорежисер. Теплим словом учасники згадали покійного Стаса Скульського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом