1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Важка хвороба від психоделічних цукерок спостерігається у 20 штатах США
Важка хвороба від психоделічних цукерок спостерігається у 20 штатах США

Важка хвороба від психоделічних цукерок спостерігається у 20 штатах США

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA), що триває, тестує мікродозову психоделічну цукерку, пов’язану з десятками захворювань у 20 штатах, виявило кілька сполук продукту як можливі причини симптомів. Хоча жодна з перерахованих хімічних речовин остаточно не розв’язує медичну таємницю, результати відображають поганий стан регулювання ринку, що реагує на стрімко зростаючий інтерес до психоделіків для здоров’я та відпочинку.

Раніше цього місяця FDA у співпраці з Американськими токсикологічними центрами оголосили про розслідування восьми зареєстрованих захворювань, пов’язаних зі споживанням мікродозованих шоколадних батончиків Diamond Shruumz.

Станом на цей тиждень ця кількість становить 39 із симптомами, починаючи від ненормального пульсу, гіпер/гіпотензії, нудоти та блювоти до судом, сплутаності свідомості та навіть втрати свідомості. У 23 випадках проблеми зі здоров’ям були настільки серйозними, що вимагали госпіталізації. Численні органи державної влади оприлюднили заяви, в яких закликають роздрібних торговців утримуватися від продажу та розповсюдження продуктів Diamond Shruumz, а жителів, у яких вони є, зберігати їх, доки FDA не надасть інструкцій щодо їх повернення або відповідальної утилізації.

«Оскільки люди в багатьох штатах захворіли з різноманітними важкими симптомами після споживання цих продуктів, ми радимо Granite Staters уникати їх споживання», — говорить директор відділу охорони здоров’я штату Нью-Гемпшир Ієн Ватт. «Ми продовжуватимемо відстежувати інформацію від наших федеральних партнерів про це поточне розслідування».

Незважаючи на те, що такі компанії, як Diamond Shruumz, рекламують свої їстівні продукти як «мікродозовані» цукерки, жоден із заявлених активних психоделічних агентів чи інших інгредієнтів не надається споживачеві.

Було проведено аналіз FDA двох окремих зразків, щоб виявити, що шоколадний батончик Diamond Shruumz ‘Birthday Cake’ містить сполуку 4-ацетокси-N,N-диметилтриптамін (4-ацетокси-ДМТ, також відомий як О-ацетилпсилоцин або псилацетин), а їх Плитка чорного шоколаду містить псилацетин разом із трьома сполуками, які відповідають ботанічній каві, десметоксіянгоніну , дигідрокаваїну та каваїну.

Чи всі подібні продукти містять однакові інгредієнти в однаковій концентрації, неможливо сказати без подальших тестів.

Псилацетин — це напівсинтетична сполука, яка, подібно до хімічної речовини псилоцибіну «чарівного гриба», розщеплюється в організмі з утворенням психоактивної хімічної речовини псилоцину. Через цей спільний шлях псилацетин є настільки ж ефективною (хоча потенційно сильнішою) альтернативою з меншою кількістю побічних ефектів.

Без достатніх клінічних досліджень мало що відомо про вплив речовини на здоров’я, залишаючи відкритим питання про те, чи може цей або інші інгредієнти продуктів бути причиною захворювань.

Виявлення хімічних речовин, сумісних з добавками з кави (Piper methysticum), спонукало Центри з контролю та профілактики захворювань США (CDC) опублікувати заяву з попередженням про потенційні клінічні наслідки вживання цієї рослини.

«Проковтування кави може спричинити оніміння рота та шкіри, втрату координації, запаморочення та седативний ефект», — йдеться у звіті CDC. «Проковтування кави з іншими речовинами, які, як відомо, викликають седативний ефект, такими як бензодіазепіни або алкоголь, може погіршити седативний ефект. Кава також може викликати шлунково-кишкові ефекти, такі як нудота та блювота».

Клінічний інтерес до психоактивних фармацевтичних препаратів для терапевтичного використання процвітав останніми роками, що збіглося з відновленням сплеску прийому таких наркотиків, як ЛСД і чарівних грибів, у рекреаційних цілях. За підрахунками, минулого року 8 мільйонів дорослих американців приймали псилоцибін, а опитування виявило, що більше ніж кожен десятий приймав цей препарат певний час у своєму житті.

У всьому світі нерегульоване виробництво психоактивних витратних матеріалів є актуальною проблемою. З квітня цього року п’ятеро людей в австралійському штаті Новий Південний Уельс пройшли лікування після того, як проковтнули «грибні» гумки.

«Нам потрібно переконатися, що громадськість розуміє різницю між цими продуктами та зареєстрованими ліками, які призначає медичний працівник», — радить психолог Сіднейського університету Джек Вілсон, дослідник Центру досліджень психічного здоров’я та вживання психоактивних речовин Матильди.

«Не тільки з точки зору їхньої ефективності, але й ризику шкоди».

Источник материала
Поделиться сюжетом