1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський на Національному молитовному сніданку привітав звільнених з полону священників
Зеленський на Національному молитовному сніданку привітав звільнених з полону священників

Зеленський на Національному молитовному сніданку привітав звільнених з полону священників

Президент Володимир Зеленський під час Національного молитовного сніданку під його патронатом привітав звільнених з російського полону священників Богдана Гелету та Івана Левицького, які були присутні на заході.

Глава Української держави, звертаючись до учасників Національного молитовного сніданку, особливо подякував за допомогу у їх звільненні Ватикану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цими днями ми змогли виконати завдання, яке здавалося багатьом майже нездійсненним. Ми повернули з російського полону 90 наших воїнів і 10 цивільних людей. Серед них християнських священників Богдана Гелету та Івана Левицького. Вони зараз знаходяться тут, з нами. Я дуже хотів, щоб ми привітали їх. Ми дякуємо вам за силу і за гідність, з якими ви пройшли шлях через все це», – сказав Зеленський.

Зеленський на Національному молитовному сніданку привітав звільнених з полону священників / Фото: Кирило Чуботін. Укрінформ

Він зазначив, що Богдан Гелета та Іван Левицький несли службу в Бердянську у парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви. «16 листопада 2022 року окупанти схопили їх і відтоді утримували в неволі. Завдяки зусиллям нашої команди та посередництву Ватикану, за яке я особливо вдячний, їх вдалося повернути на свободу. Ми вірили, що це вдасться. Працювали заради цього», – сказав Президент.

Так само, за його словами, в Україні не здаватимуться і боротимуться за те, щоб повернути додому всіх наших людей, які досі в російському полоні, усіх українських дітей, які були викрадені на окупованій території та депортовані силою в Росію.

«Ми повинні боротися, щоб повернути життя, нормальне життя і безпеку кожному місту, кожній українській громаді, усім, хто страждає від російського зла, від російських ударів і хто, на жаль, в окупації Росії. Ми повинні діяти разом, щоб повністю реалізувати Формулу миру і щоб російський окупант не переміг життя», – підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, 28 червня з російського полону вдалося повернути десятьох цивільних, серед - Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще у 2021 році; Богдан Гелета та Іван Левицький – священники Української греко-католицької церкви, захоплені в Бердянську за опір окупантам.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом