![Значно дешевший та смачніший, ніж магазинний: як правильно засолити лосось](https://thumbor.my.ua/WypJ7sXyYEun1XgRm1io2Oap4cI=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1f150865d9f81931b08a1b9d44b4beae.jpg)
Значно дешевший та смачніший, ніж магазинний: як правильно засолити лосось
Спробуйте засолити лосось самотужки. Він вийде смачнішим та дешевшим, ніж магазинний.
Слабосолоний лосось
- Час: 15 хвилин + 12 годин
- Порцій: 4
Дивіться, як солити лосось: відео
Приготування:
- Філе лосося промийте у холодній воді з обох сторін. Промокніть паперовими рушниками. Приберіть кістки пінцетом. Пройдіться пальцями декілька разів зі всіх сторін, поки не заберете усі кісточки.
- В окремій мисці змішайте цукор та сіль.
- Рясно натріть філе сумішшю з обох сторін. Візьміть декілька паперових рушників, перекладіть на них наше філе, зверху накрийте ще паперовими рушниками, зробіть згорток та замотайте його у харчову плівку. Відправте у холодильник на 12 годин.
- Через 12 годин зніміть плівку та паперові рушники, промийте філе у холодній воді, обсушіть паперовими рушниками та наріжте.