Apple відновила роботу над легкими окулярами доповненої реальності
Apple відновила роботу над легкими окулярами доповненої реальності

Apple відновила роботу над легкими окулярами доповненої реальності

Незважаючи на провал першої версії Vision Pro, в Apple не мають наміру припиняти роботу над подібними гаджетами. У компанії продовжують працювати як над легшим пристроєм, більше схожим на справжні окуляри, так і над Vision Pro 2, яку світ побачить у 2026 році. Як повідомляє Bloomberg, Apple планує випустити легкі VR-окуляри не раніше 2027 року. Цей пристрій відрізнятиметься від поточної гарнітури Vision Pro, яка більше нагадує шолом. Нові окуляри обіцяють бути компактними і зручними для повсякденного використання.

Розробка Vision Pro другого покоління триває, але вихід пристрою перенесено на кінець 2026 року. За даними джерел, компанія також працює над більш дешевою версією гарнітури, відомою під кодовою назвою N107. Планується, що ця модель коштуватиме $1,5-2 тисяч і з’явиться на ринку до кінця 2025 року.

Щоб знизити вартість N107, Apple розглядає можливість прибрати функцію EyeSight, яка відображає очі користувача на зовнішньому екрані, а також використовувати менш потужні внутрішні дисплеї та камери. Гарнітура залежатиме від підключення до Mac або iPhone для виконання складних обчислень, що допоможе знизити її собівартість і збільшити час роботи від акумулятора.

Нова версія операційної системи visionOS для Vision Pro вийде наступного року, а Apple вже працює над visionOS 3, яка очікується у 2025 році. Ці оновлення додадуть нові функції та покращать користувацький досвід.

Незважаючи на складнощі, Apple не планує згортати проєкти в галузі доповненої реальності. Компанія вважає, що врахувала всі помилки і продовжує набирати співробітників для цього напрямку. Дослідження та розробки тривають. Можливо, наступне покоління пристроїв віртуальної реальності від Apple дійсно запропонує щось нове і припаде до смаку користувачам.

Источник материала
Поделиться сюжетом