Британський стартап готує локомотив майбутнього на паровій тязі
Британський стартап готує локомотив майбутнього на паровій тязі

Британський стартап готує локомотив майбутнього на паровій тязі

Британська компанія Eversholt Rail Group має намір переобладнати локомотив British Rail Class 60 на нову рухову систему. Стартап вирішив використати безвуглецеву енергію для повторного введення в експлуатацію колись популярного залізничного транспортного засобу.

2024 року поїзду виповнюється 44 роки. Використовувану British Rail Class 60 установку замінять на систему з 20 парогенераторів, чотирьох парових турбін і 140 кг газового сховища. Обладнання базується на розробленій технології Steamology, що використовує пар високого тиску.

Водень потрапляє у парогенератори разом із повітрям. Утворена в процесі суміш з пари, вуглекислого газу та азоту приводить у обертання парові турбіни, що живлять електрогенератори. Наразі йдеться про проект, а повноцінні випробування установки заплановані на 2025 рік.

Якщо випробування British Rail Class 60 відбудуться успішно, Eversholt Rail Group має намір використовувати водневі установки на інших моделях локомотивів. Потенційно технологія може стати альтернативою існуючим системам дизельного палива.

Источник материала
Поделиться сюжетом