Галета зі сливами та персиками: готуємо простий французький десерт
Галета зі сливами та персиками: готуємо простий французький десерт

Галета зі сливами та персиками: готуємо простий французький десерт

Галета зі сливами та персиками – це чудовий варіант десерту, що готується елементарно просто. Страва прийшла до нас із Франції, де для начинки використовуються будь-які сезонні фрукти та ягоди.

Як правильно приготувати тісто для галети в Instagram розповіла фудблогерка з ніком tastystories.feed. Вона також показала, як правильно підготувати фрукти та з чим найкраще подавати цей вид випічки.

Інгредієнти для тіста

  • Борошно – 200 гр
  • Масло вершкове холодне – 125 гр
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Крижана вода – 50 мл

Інгредієнти для начинки

  • Сливи – 4 шт
  • Персики – 1 шт

Додаткові інгредієнти

  • Мигдаль – 50 гр
  • Жовток – 1 шт
  • Морозиво – для подачі

Спосіб приготування

1. Масло холодне нарізаємо дрібними кубиками.

2. Борошно, сіль, цукор та масло поєднуємо в ємності та швидко перемішуємо в крихту руками.

3. Додаємо воду і замішуємо тісто. Воно має бути мʼяким та не липнути до рук.

4. Відправляємо в холодильних на 20 хвилин.

5. Миємо та ріжемо фрукти.

6. Розкочуємо тісто. Всередину викладаємо начинку та загортаємо бортики.

7. Змащуємо жовтком та посипаємо подрібненим мигдалем.

8. Ставимо у розігріту до 180 духовку. Випікаємо протягом 35 хвилин.

9. Подаємо з морозивом.

На OBOZ.UA є й інші рецепти галет:

  • Галета з чорницею
  • Галета з яблуками
  • Галета з персиками
Источник материала
Поделиться сюжетом