Як змусити ваш браузер завжди запускатись в режимі інкогніто: корисні лайфхаки
Як змусити ваш браузер завжди запускатись в режимі інкогніто: корисні лайфхаки

Як змусити ваш браузер завжди запускатись в режимі інкогніто: корисні лайфхаки

Більшість із нас більшу частину часу користуються браузерами у звичайному режимі, а до "Інкогніто" вдаються у крайніх випадках. Однак ви також можете налаштувати браузер на запуск одразу в режимі "Інкогніто" як на настільному комп'ютері, так і на мобільному пристрої.

Про це пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на провідний у світі сайт з технологій та життєвих порад Lifehacker.

Як працює режим інкогніто

Щоразу, коли ви використовуєте режим інкогніто (або приватний режим), вам потрібно розуміти, що відстежується, а що ні, коли йдеться про вашу онлайн-активність. Простіше кажучи, ваш браузер у режимі інкогніто не зберігатиме історію відвіданих вами сайтів або виконаних пошуків.

Також не зберігаються файли cookie - це невеликі файли даних, які веб-сайти використовують, щоб пам'ятати вас (якщо ви очистите файли cookie браузера, вам знову потрібно увійти до всіх своїх онлайн-акаунтів).

Тому якщо ви закриваєте вкладку в режимі інкогніто, ви не зможете скористатися звичайним способом відновлення: ваш браузер вже забув про її існування.

Цей режим найкраще підходить для тих випадків, коли ви не хочете, щоб пошукові запити та відвідування сайтів знову з'являлися пізніше, незалежно від того, шукаєте ви інформацію з делікатного медичного питання або купуєте секретний подарунок для коханої людини.

Однак режим інкогніто не заважає вашому інтернет-провайдеру бачити, що ви робите (для цього потрібний VPN). Якщо ви на роботі, ваш роботодавець, як і раніше, може бачити сайти, які ви завантажуєте.

А якщо ви входите на будь-який сайт - Google, Facebook, - ваша активність все одно буде реєструватися цими сайтами практично в звичайному режимі. Це не робить вас повністю анонімним.

Запуск режиму інкогніто на комп'ютері

Для Windows

Щоб запустити Chrome або Edge в режимі інкогніто, необхідно створити ярлик на робочому столі. Найпростіший спосіб зробити це - перетягнути значок програми з меню "Пуск" на порожню область робочого столу. Потім натисніть правою кнопкою миші на новому ярлику та виберіть "Показати додаткові параметри" та "Властивості".

У полі "Об'єкт" ви побачите шлях до програми браузера. Вам потрібно лише додати певний текст (так званий прапор) до цього шляху, щоб повідомити браузеру про запуск в режимі інкогніто.

У Chrome додайте "-incognito" (без лапок). У Edge це пробіл, а потім "inprivate" (без лапок) наприкінці шляху до файлу, вказаного в лапках.

Firefox робить це трохи простіше: натисніть три горизонтальні лінії (вгорі справа), потім "Налаштування" і "Конфіденційність та захист", потім встановіть прапорець "Завжди використовувати режим приватного перегляду".

У всіх трьох браузерах можна також клацнути правою кнопкою миші значок браузера на панелі завдань, щоб відкрити вікно в режимі інкогніто. Таким чином, якщо браузер закріплений на панелі завдань, це ще один спосіб запустити його як інкогніто.

Для macOS

У Safari ви можете відкрити меню Safari, потім "Налаштування" і вкладку "Основні", щоб знайти відповідну опцію: переконайтеся, що меню "Safari відкривається з", що розкривається, встановлено на "Нове приватне вікно", і при кожному запуску браузера ви спочатку побачите приватне вікно.

Запуск режиму інкогніто на мобільних пристроях

Бажаєте відкрити вибрану вами браузерну програму в режимі інкогніто на телефоні або планшеті? Секрет - довге натискання.

На Android більшість браузерів, включаючи Chrome, Edge та Firefox, покажуть будь-яку опцію для запуску вкладки в режимі інкогніто, якщо ви натиснете і утримаєте їх значок на головному екрані або в панелі додатків.

Користувачі iPhone або iPad також побачать опцію режиму інкогніто при довгому натисканні на значки більшості браузерів на головному екрані або бібліотеці додатків, включаючи Safari, Edge та Firefox.

У Google Chrome ця опція називається "Пошук в режимі інкогніто", але вона відкриває звичайне вікно в режимі інкогніто - ви можете шукати, а також просто вводити URL-адресу веб-сайту або робити все, що вам потрібно.

Источник материала
Поделиться сюжетом