Якщо бажаєте дітям успіху: які 5 речей не варто робити батькам
Якщо бажаєте дітям успіху: які 5 речей не варто робити батькам

Якщо бажаєте дітям успіху: які 5 речей не варто робити батькам

Виховати комунікабельних, щасливих та успішних нащадків – виклик для усіх батьків. Експерти назвали поширені помилки, яких точно варто уникати на цьому шляху.

  • Забагато пестощів

На думку психологів, надмірні пестощі можуть негативно вплинути на показник стресостійкості та наполегливості. Зростання у дуже лагідних умовах робить дітей менш гнучкими у цих факторах.

Не йдеться про суворість, радше чіткі обов'язки та вимоги щодо виконання завдань.

  • Покарання через невдачу

Невдачі корисні, якщо вміти їх аналізувати. Батькам треба турбуватися про те, щоб діти опанували "мислення зростання" та бачили у невдачах нові можливості.

  • Песимізм

Як показали дослідження, в оптимістів більше шансів досягнути успіху, адже вони завжди шукають шляхи подолання проблем. Натомість песимісти частіше здаються вже при перших проблемах.

Оптимізм – найкраща життєва стратегія, яку вартує передати дітям.

  • Нерви через запитання

Допитливість – одна з найбільш яскравих рис успішних людей. Її потрібно виховувати та підтримувати, а не дратуватися. Поки діти надокучають вам запитання, доти важливо сприяти цьому інтересу.

  • Тривожність

Як запевняють психологи, занадто гостро на невдачі або проблеми дитини точно не варто, адже малюки копіюють реакцію батьків на події чи ситуації. Що б не сталося – прояви стресу повинні бути під контролем, і тоді жодних проявів паніки при проблемах у вашої дитини не буде.

Раніше ми писали про тріумфукраїнських школярів на Всесвітній олімпіаді геніїв.

Источник материала
Поделиться сюжетом